ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Απόστολος Κατσιφάρας και Θανάσης Παπαδόπουλος αποχαιρετούν τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Κοινοποίηση
Tweet

«Έχασα έναν αδελφικό φίλο», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ενώ ο πρώην Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε πως ο εκλιπών λάμπρυνε με την αξιοπρέπεια του την Αχαΐα & την Δημοκρατική Παράταξη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου εξέδωσαν ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει τα εξής:

Αντίο ΦΙΛΕ Δήμαρχε!

Αντίο ΔΗΜΗΤΡΗ Καλογερόπουλε.

Ήσουν για μένα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ελεύθερος -  πηγαίος – γλεντζές -  αυθεντικός, ένας  γνήσιος Δημοκράτης.

Συνεργαστήκαμε για πολλά  χρόνια στην αυτοδιοίκηση, σε  γνώρισα πολύ καλά και εκτίμησα τον χαρακτήρα σου, την μαχητικότητα και το καθαρό μυαλό σου.

Λάμπρυνες φίλε μου με την αξιοπρέπεια σου την Αχαΐα και την Δημοκρατική Παράταξη.

Μοιραστήκαμε τις αγωνίες σου, τα οράματα και τους στόχους σου για την Αιγιάλεια, τον τόπο που τόσο αγάπησες, τίμησες  και τιμήθηκες.

Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Φεύγει γρήγορα ένα αυθεντικός αυτοδιοικητικός,  που δούλευε με πάθος.

Θερμά συλλυπητήρια στην ωραία οικογένειά σου την ξεχωριστή και διακριτική σύζυγό σου Σοφία και στα παιδιά  του.

Καλό ταξίδι Δημήτρη, δεν θα σε ξεχάσουμε.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρει πως ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην Αυτοδιοίκηση και πως «έχασα έναν αδελφικό φίλο».

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος με αφορμή το θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Δημήτρη Καλογερόπουλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έφυγε ένας αδελφικός φίλος. Έφυγε ένας μεγάλος αγωνιστής της ζωής, της πολιτικής και των ιδεών, ένας οικογενειάρχης - πρότυπο και ένας συνάδελφος και συνοδοιπόρος που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην Αυτοδιοίκηση και δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του.

Δεν είναι εύκολο να συμβιβαστεί κανείς με την ιδέα της απώλειας ενός πολύτιμου φίλου, ενός ανεκτίμητου συνεργάτη, ενός πάντα δραστήριου, ανήσυχου και αεικίνητου ανθρώπου που τιμήθηκε αλλεπάλληλες φορές απ’ τους συμπολίτες του, τιμώντας με τη σειρά του -κάθε φορά και με το παραπάνω- τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Μπήκε στην πολιτική και ενεπλάκη από πολύ νωρίς με τα κοινά με μόνιμη την αγωνία να προσφέρει.

Με μόνιμη την αγωνία να δει τον τόπο του να προοδεύει. Δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο -κι εξαντλούσε όλα τα περιθώρια- για το άριστο για τους συνδημότες του. Τόσο στον καποδιστριακό Δήμο Συμπολιτείας όπου από το 1998 εκλεγόταν με συντριπτικά ποσοστά, όσο και στον καλλικρατικό Δήμο Αιγιαλείας ως ο μόνος Δήμαρχος που εξελέγη για δυο συνεχόμενες θητείες.

Υπηρέτησε με πάθος την πρόοδο. Υπηρέτησε την με κάθε τρόπο προσφορά, τη σύνθεση κι τη συνεννόηση, τη σύμπλευση κι τη συνένωση δυνάμεων και πάνω απ’ όλα υπηρέτησε την άρση κάθε αδικίας, την επικράτηση του δικαίου, την εκπλήρωση του ρόλου του Δημάρχου ως εκφραστή των στόχων και των επιδιώξεων των συνδημοτών του αλλά και ως αποκούμπι τους σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Χαρακτήρας αδαμάντινος, ακέραιος, έντιμος, ειλικρινής και εξωστρεφής, άνθρωπος με ήθος, με αξιοπρέπεια, βαθιά δημοκράτης και ακόμα βαθύτερα οραματιστής, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε πολλά ακόμα να προσφέρει, πολλά ακόμα να διεκδικήσει και να πετύχει για την Αιγιάλεια και την Αυτοδιοίκηση.

Τον αποχαιρετώ με θλίψη

Τον αποχαιρετούμε όλοι οι συνάδελφοι του στην Αυτοδιοίκηση σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και σ’ όλη τη χώρα με ακλόνητη την βεβαιότητα ότι θα λείψει πολύ. Όχι μόνο απ’ τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα λείψει κι ως φίλος, ως συμμαχητής, ως διαρκής πηγή δύναμης, πίστης αλλά και εμψύχωσης στις δυσκολίες.

Στη σύζυγο του Σοφία, στα δυο παιδιά του, στη Ζωή και στον Κωνσταντίνο, εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου. Μαζί με τα συλλυπητήρια όλων των δημοτών του Δήμου Καλαβρύτων και όλων των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων όλης της Δυτικής Ελλάδας». 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις