ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρκυρα: Προσωρινό “πάγωμα” της περιουσίας των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα εκβιαστών

Κοινοποίηση
Tweet

Οι αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στην υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ Κέρκυρας

Την προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στην υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ Κέρκυρας, διέταξε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος.

Η ανεξάρτητη αρχή είχε δώσει εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων και σε περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων θα διαταζόταν το «πάγωμα» τους προσωρινά.

Εκβιασμοί φορολογούμενων
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από συνεργασία των «Αδιάφθορων» με την ΑΑΔΕ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση και συνελήφθησαν τέσσερις εφοριακοί, μεταξύ τους και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, καθώς και ένας λογιστής.

Κατηγορούνται ότι εκβίαζαν φορολογουμένους, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες που είχαν οφειλές στην Εφορία, και το κύκλωμα τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα είχε, κατά πληροφορίες, ο λογιστής που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που προσέγγιζε τα θύματα. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως εμπλέκονται σε δέκα περιπτώσεις εκβιασμών, ενώ οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους συνομιλίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αποκαλύπτουν τη δράση του κυκλώματος. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις