ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μεγαλύτερη μέχρι στιγμής η προσέλευση από την πρώτη Κυριακή - Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία

Κοινοποίηση
Tweet

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την διαδικασία.

ΝΕΟΤΕΡΟ - Μέχρι στιγμής η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την α' Κυριακή.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για μια μεγάλη, προοδευτική δημοκρατική παράταξη

Νεότερη ενημέρωση - Στις 11:00 η πρώτη εικόνα για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
Στις 11:00 θα υπάρξει από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ η πρώτη εικόνα για τη συμμετοχή στον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

NEOTEΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μέχρι τις 10:00 την α' Κυριακή είχαν ψηφίσει 34.146 και σήμερα 36.241

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μέχρι στιγμής, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Ώρα 9:50, συγκριτικά δύο γύρων για συμμετοχή
Μέχρι τις 9:50 την α' Κυριακή είχαν ψηφίσει 31.755 και σήμερα 32.764

ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε στον Πύργο ο Κατρίνης - «Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ισχυρό»

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Άνοιξαν στις 7:00 π.μ. της Κυριακής οι κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την οποία διεκδικούν ο Νίκος Ανδρουλάκηςκαι ο Χάρης Δούκας που επικράτησαν έναντι των άλλων υποψηφίων κατά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος με 29,64% (89.288 ψήφους) ενώ ο Χάρης Δούκας ακολούθησε με 21,41% (64.490 ψήφους).

ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε ο Χάρης Δούκας - «Εχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία»

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα θα διαρκέσει σήμερα έως τις 19:00. Για τα εκλογικά τμήματα των απόδημων θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη δεύτερη εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον πρώτο γύρο.

 Ωστόσο, σημειώνεται πως ενδέχεται η ψηφοφορία να παραταθεί, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, σε περίπτωση που η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αυξημένη. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου, στις κάλπες, σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσήλθαν 303.223 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2021 είχαν προσέλθει 270.706.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

 Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Χωρίς αντίτιμο ο β΄ γύρος
Για τον β΄ γύρο των εκλογών δεν προβλέπεται αντίτιμο σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο που κάθε ψηφοφόρος έπρεπε να καταβάλει 3 ευρώ.

Επίσης, δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

 Πώς θα γίνει η ψηφοφορία
Σημειώνεται ότι για τον β’ γύρο:

  • Έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος.
  • Αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.
  • Οι Υπεύθυνοι Εκλογικών Κέντρων θα πρέπει να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Έως τότε, είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή του, ώστε να μη διανεμηθούν φάκελοι ή ψηφοδέλτια πριν από την ημέρα των εκλογών.
  • Σε περίπτωση που παρατηρηθεί καθυστέρηση στο σύστημα του tablet ή τεχνικό πρόβλημα, σταματά η εκλογική διαδικασία επί τόπου, σφραγίζεται η κάλπη με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και ενημερώνεται η ΕΔΕΚΑΠ.
Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις