ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Ζερεμί Γκοϊέ: Το θαύμα της φύσης από τον Καναδά είναι 13 ετών, έχει ύψος 2.21μ. και ετοιμάζεται για το NBA

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε βίντεο

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει στο Κεμπέκ του Καναδά. Την πόλη που από το 2021 έχει το προνόμοια να περηφανεύεται ότι ένα δικό της παιδί είναι ο ψηλότερος έφηβος στον κόσμο.

Ο λόγος για τον 18χρονο σήμερα Ολιβιέ Ριού ο οποίος από το καλοκαίρι έχει μετακομίσει στο Πανεπιστήμιο Φλόριντα και συμμετέχει με την ομάδα μπάσκετ στο πρωτάθλημα του NCAA.

Ο Ριου σε ηλικία 15 ετών καταμετρήθηκε στα 2.15μ και μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, αλλά το ρεκόρ του έχει περάσει ήδη στην ιστορία και απλά περιμένουμε πότε θα ανακοινωθεί και επίσημα από την αρμόδια επιτροπή.

Μάλιστα κι ο νέος ρέκορντμαν είναι γέννημα θρέμα του Κεμπέκ (δεν μπορεί κάτι έχουν τα νερά εκεί στην ανατολική ακτή του Καναδά) και είναι ο 13χρονος (!) Ζερεμί Γκοϊέ ο οποίος έχει ύψος (κρατηθείτε) 2.21μ.!

@lequipe 2,21 m à 13 ans, Jérémy Gohier impressionne le monde du basket. Sa trajectoire rappelle celle d'un autre basketteur canadien, Olivier Rioux qui, en 2021, à l'âge de 15 ans, était entré au Guinness des records en tant que plus grand adolescent du monde. #sport #basketball #record #sportstiktok #guinessworldrecords son original - L’ÉQUIPE

Ο Ζερεμί ήδη αποτελεί μέλος του ειδικού σχολικού προγράμματος στον Καναδά (όπου διευκολύνεται στις προπονήσεις και τα μαθήματα) με τον περισσότερο κόσμο να τον μαθαίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν και συμμετείχε σε καμπ για τα αστέρια του αύριο...

Εκεί όπου όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, κοιτάει όλους τους αντιπάλους του (κυριολεκτιά) αφ υψηλού και παρά τα 221 εκατοστά του και τη μικρή ηλικία του έχει εξαιρετικές κινήσεις και μακριά από το καλάθι.

Ο Γκοϊέ έχει μπει ήδη στα σημειωματάρια των σκάουτερ όλων των αμερικανικών κολεγίων και το σίγουρα είναι ότι στα επόμενα παγκόσμια αναπτυξιακά πρωταθλήματα της FIBA θα αποτελεί την ατραξιόν του κάθε τουρνουά, ενώ παρόλο που είναι πολύ μικρός, αρκετές ομάδες από το NBA ασχολούνται μαζί του...

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports