ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πατρινό Καρναβάλι στο φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών «Welcome to UP 2024»

Κοινοποίηση
Tweet

Eπισκέψεις των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων

"Στο πλαίσιο του φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών «Welcome to UP 2024» (15-16-17-18-19 Οκτωβρίου 2024), που φέτος συμπίπτει με τον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανεπιστημίου Πατρών και αναμένεται ακόμη πιο εορταστικό, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, το Πατρινό Καρναβάλι, ως η αγαπημένη γιορτή της φοιτητικής νεολαίας που θα έχει τον δικό του σημαντικό ρόλο στην παραμονή τους στην πόλη μας, θα έχει τη δική του παρουσία", αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ Καρναβαλι Πάτρας.

Και συνεχίζει:

"Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μεταξύ 12.00 με 13.00 έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων. Εκεί θα έχουν σύντομη ξενάγηση από τους καλλιτέχνες-κατασκευαστές που εργάζονται σε αυτό.

Το Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό θα είναι μια από τις στάσεις του ανοιχτού λεωφορείου κατά τη διαδρομή «Magic Bus Patras Tour» μέσω της οποίας οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Πάτρα και τα εμβληματικά της σύγχρονα σημεία εν κινήσει, μέσα από διαδρομές με πούλμαν (λεωφορεία με ανοιχτή οροφή), αλλά και  να ξεναγηθούν σε αυτά.

Η επίσκεψη-ξενάγηση στο Καρναβαλικό Εργαστήρι αποτελεί, μαζί με τους άλλους προορισμούς, ευκαιρία να γνωρίσουν από πολλές πλευρές οι φοιτητές την πόλη που τους υποδέχεται και στην οποία θα περάσουν τα φοιτητικά τους χρόνια.

 

Το Πατρινό Καρναβάλι πάει Πανεπιστήμιο

 

Αλλά η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα δηλώσει παρούσα και στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού από την Τετάρτη 16 έως και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα δώσει καρναβαλικό χρώμα με την έκθεση καρναβαλικών αφισών στον προθάλαμο της Πρυτανείας. Συγκεκριμένα θα εκτεθούν 18 καρναβαλικές αφίσες διάφορων ετών από διοργανώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού (κεντρικές αφίσες προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, αφίσες Καρναβαλιού των Μικρών, αφίσες Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού) και μία αφίσα Θεάτρου Σκιών, αφού ο Καραγκιόζης αποτελεί μια ακόμη αφετηρία για την Πάτρα (γενέτειρα του εξελληνισμένου Καραγκιόζη). Επιμέλεια έκθεσης: Ελίνα Δερβισοπούλου (αρχιτέκτων, υπάλληλος του Δήμου Πατρέων).

Τόσο οι ξεναγήσεις των πρωτοετών στο Καρναβαλικό Εργαστήρι όσο και η έκθεση καρναβαλικών αφισών πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Παράλληλα μια ομάδα εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού με σταντ στο Πάρκο της Ειρήνης του Πανεπιστημίου Πατρών θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και τον εθελοντισμό στο Πατρινό Καρναβάλι προφορικά και μέσω διανομής του προωθητικού υλικού καλώντας τους φοιτητές να γίνουν εθελοντές στο Πατρινό Καρναβάλι.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει στολισμός με τα πούλια του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου 2024, του «Καρνάβαλου της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις