ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Η ανάλυση του Δ.Μαύρου: Γιατί ο χρόνος είναι ο νικητής των εκλογών;

Κοινοποίηση
Tweet

Ποιους πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ανδρουλάκης

Για το πώς εξελίχτηκαν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, πού έχασαν οι άλλοι υποψήφιοι, για τις συμμαχίες της επόμενης ημέρας και τους στόχους του Νίκου Ανδρουλάκη ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, στο OPEN.

«Νικητής είναι ο χρόνος στο ΠΑΣΟΚ»
 

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Μαύρος: «Ο νικητής είναι η λέξη χρόνος διότι υπήρχαν τρεις παίκτες οι οποίοι αναμετρήθηκαν κυρίως με τον χρόνο για να μπορέσουν να κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που έκαναν τελικά. Ο κ. Δούκας φάνηκε πως ήθελε περισσότερες ώρες πτήσεις τελικά για να μπορέσει να ολοκληρώσει αυτό που είχε στο μυαλό του. Ακόμα και αν δεν ήταν δήμαρχος Αθηναίων πάλι θα αντιμετώπιζε θέματα τα οποία σχετίζονται με την πολιτική του ωριμότητα, η οποία έπρεπε να καλλιεργηθεί κι άλλο. Έκανε και τον μέγιστο των δυνατοτήτων του για να φτάσει εκεί που έφτασε. Ο κ. Γερουλάνος από την άλλη μεριά, ήταν ο άνθρωπος που ενδέχεται να μην πίστεψε τόσο πολύ σε αυτό που μπορούσε να πετύχει γιατί είχε και έναν σκληρό ανταγωνισμό από την κυρία Διαμαντοπούλου όπου μιλούσαν αρκετά σε ίδια ακροατήρια. Ήταν πεπερασμένο το όριο των ψηφοφόρων, δεν μπορούσαν να φέρουν κι άλλους για να πάνε περισσότεροι».

«Ο Γερουλάνος θα είχε καταφέρει πιο πολλά αν ήταν στον β’ γύρο»

Για το εάν ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα εάν ήταν στον β’ γύρο ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Μαύρος σχολίασε «ναι, αν ήταν στον β΄ γύρο πιθανότατα να είχε καταφέρει πιο πολλά πράγματα γιατί φαινόταν πως είχε μια δυναμική που ερχόταν από κάτω. Δεν πρόλαβε, όμως».

Γιατί δεν τα κατάφερε η Διαμαντοπούλου - Η σύγκριση με τον Μητσοτάκη
 

Για την Άννα Διαμαντοπούλου, σχολίασε πως «ο χρόνος λειτούργησε ανάποδα, είχε πολύ χρόνο παρουσία στην πολιτική. Η άποψή μου είναι πως όλοι είχαν τεράστιες προσδοκίες από την κυρία Διαμαντοπούλου, την οποία θεωρούσαν και έμπειρη. Προσπάθησε να το περάσει αυτό απλά στον κόσμο και έφτανε σε σημείο να μην μπορεί να βγάλει την λάμψη που περίμεναν πολλοί ψηφοφόροι από την ίδια». Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο «κάποια στιγμή, γνωστοί της πολιτικής σκηνής ανέφεραν ‘’αν χωράνε στην ελληνική πραγματικότητα δύο Μητσοτάκηδες;’’ Γιατί έχουν την ίδια προσέγγιση στα πράγματα».

«Το πρόβλημα του Ανδρουλάκη ήταν η εξωστρέφεια»
 

«Το πρόβλημα του κ. Ανδρουλάκη το είχαμε δει και πριν τις ευρωεκλογές και αυτό που ζητούσε ο κόσμος ήταν μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Ο κόσμος ήθελε έναν αρχηγό οποίος είναι ερωτεύσιμος. Έτσι έχει συνηθίσει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, να έχει ηγέτες απέναντί του οι οποίοι τον οδηγούν σε νίκες, σε παράσταση νίκης, πιο εξωστρεφείς, πιο γοητευτικοί. Και αυτό το πράγμα το προχώρησε αρκετά, διόρθωσε πράγματα όσον αφορά την προσωπική του γοητεία. Στα δύο debate, του 2021 και το τωρινό φαίνεται η τεράστια διαφορά. Επειδή δεν υπήρχε αυτή η εξωστρέφεια, κατά την άποψη του κόσμου, δεν περνούσαν και οι θέσεις καθαρά. Δεν μπορούν να ξέρουν οι πολίτες αν ακούστηκε προεκλογικά αν τα όργανα λειτουργούσαν και τι γινόταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Έβλεπαν ένα κόμμα να πηγαίνει με σηκωμένο το χειρόφρενο. Το πρώτο πράγμα που αναζητούν είναι να λυθεί αυτό το χειρόφρενο», συνέχισε στην ανάλυσή του. 

«Ο Ανδρουλάκης πρέπει να αξιοποιήσει Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου»

Για το πώς μπορεί να πάρει δυναμική το ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα, και κυρίως στην Αττική, ο κ. Μαύρος εκτιμά πως «θα πρέπει να αξιοποιήσει τα δύο άτομα που έχει στη φαρέτρα του, τον κ. Γερουλάνο και την κυρία Διαμαντοπούλου, οι οποίοι μπορούν να πιάνουν την μεσοανώτερη τάξη που έχει κεντροαριστερές καταβολές».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί τον Δούκα στα ενεργειακά»
 

Όσον αφορά τον κ. Δούκα, είπε πως «μοιραία θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, στο δήμο Αθηναίων. Στο ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει όπως στήριζε στην ιστορία. Ο κ. Δούκας είχε το πάθος, ήθελε να τα δώσει όλα, έβγαζε ενθουσιασμό, ίσως κάποιες φορές παραπάνω από την γνώση των κινδύνων που τον περιτριγύριζαν. Αλλά αυτό το πάθος πρέπει να το εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να εκμεταλλευτεί και τις γνώσεις του στα ενεργειακά, για να λυθεί το ενεργειακό θέμα καθώς ο πρώτος υποπαράγοντας της ακρίβειας είναι το ρεύμα».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φωνάζει τις λύσεις στα προβλήματα»
 

Για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαύρος τόνισε πως «πρέπει να φωνάζει τις λύσεις στα προβλήματα. Γιατί σήμερα τα κόμματα έχουν δυσκολία να περάσουν τεχνικές λεπτομέρειες προς τον κόσμο. Θα ήθελα να προειδοποιήσω την παγίδα που πέφτουν συνήθως οι πολιτικοί που λέγεται ατάκες. Έχουν συνηθίσει όλοι να ψάχνουν την ατάκα και στερούν στον λόγο τους την τεκμηρίωση».

 

πηγή ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις