MORE SPORTS

/

Ο Παραολυμπιονίκης ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής με το Wheels Of Will για 3η συνεχόμενη χρονιά ποδηλάτησε 240 χιλιόμετρα φτάνοντας στα Ιωάννινα

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Παπαγγελής ταξίδεψε από την Πάτρα στα Ιωάννινα για καλό σκοπό

Ο καρκίνος στέρησε το πόδι από τον Παραολυμπιονίκη ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα»:

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Γεωργίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Στην εποχή που όλα γύρω είναι γκρίζα με αρνητικά γεγονότα και πρότυπα, ένα από τα παιδιά της «Φλόγας» ο Πατρινός παραολυμπιονίκης ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής, φώτισε το καλό πρόσωπο της κοινωνίας σκορπίζοντας αισιοδοξία και ελπίδα. Ο ίδιος νόσησε από καρκίνο ο οποίος μπορεί να του στέρησε το ένα του πόδι, αλλά ποτέ δεν τον νίκησε. Μετά από την περσινή του επιτυχημένη διαδρομή από την Αθήνα στην Πάτρα, ο Παραολυμπιονίκης ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής με το Wheels Of Will για 3η συνεχόμενη χρονιά ποδηλάτησε 240 χιλιόμετρα φτάνοντας στα Ιωάννινα με σκοπό να ενισχύσει τη «Φλόγα». Το ταξίδι της προσφοράς ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε φτάσει πέρυσι ποδηλατώντας από την Αθήνα.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για μένα καθώς μέσω αυτής της προσπάθειας μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω τα παιδιά με καρκίνο» ανέφερε ο Νίκος λίγο πριν αναχωρήσει από την Πάτρα προσθέτοντας :

«Ήμουν κι εγώ σε αυτή τη θέση και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι παιδί και να δίνεις μάχη με τον καρκίνο. Γνώρισα σήμερα πολλούς σημαντικούς γονείς της “Φλόγας” εδώ στην Πάτρα και χαίρομαι που τους δίνω κουράγιο και ελπίδα. Όλοι μαζί μπορούμε να διαδώσουμε το μήνυμα της “Φλόγας” διότι το έργο ζωής που προσφέρει είναι μοναδικό».

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε: «Νίκο ήρθα σήμερα εδώ όχι ως φορέας αλλά ως απλός πολίτης για να πάρω δύναμη. Και πιστεύω γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαν κι όλοι αυτοί που είναι σήμερα εδώ. Είσαι ένα παράδειγμα ζωντάνιας που μας εμπνέεις. Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό το παράδειγμα που μας δίνεις».

Η εκπρόσωπος του Σωματείου «Καλλιπάτειρα» Μαρία Μανουσάκη που στηρίζει τον αγώνα του Νίκου Παπαγγελή ανέφερε: «Ζούμε στην εποχή που το παράδειγμά σου Νίκο μας γεμίζει με ελπίδα και δύναμη και μας υπενθυμίζει τι σημαίνει άνθρωπος. Θα είμαστε πάντα κοντά σου».

Ο Νίκος Παπαγγελής με τη γλυκύτητά του συνομίλησε και φωτογραφήθηκε υπομονετικά με μικρούς και μεγάλους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν όταν δόθηκε το σύνθημα και ο Νίκος ξεκίνησε για το ταξίδι του. Διένυσε με το ποδήλατό του 230 χιλιόμετρα σε μια μόνο ημέρα φτάνοντας στον προορισμό του που ήταν τα Ιωάννινα όπου τον υποδέχτηκαν γονείς της μεγάλης οικογένειας της «Φλόγας» και φορείς της περιοχής. Θερμό χειροκρότημα του επιφύλαξαν στην πορεία της διαδρομής του γονείς από τη Ναύπακτο και το Αγρίνιο.

Το Wheels Of Will δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη των μεγάλων χορηγών VISA, ΟΠΑΠ, ΑΥΡΑ, καθώς και την βοήθεια της Περιφέρειας Ιωαννίνων, του Δήμου Πατρέων, της εταιρείας ηχητικών Γεώργιου Αδαμόπουλου και της Τροχαίας Πατρών. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε στους ανθρώπους της «ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε.» οι οποίοι στήριξαν τον αγώνα του Νίκου Παπαγγελή και κατ' εξαίρεση επέτρεψαν να διασχίσει τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» με το ποδήλατό του υπό συνθήκες βέβαια απόλυτης ασφάλειας τις οποίες διασφάλισαν οι άνδρες της Τροχαίας.

Ο Νίκος Παπαγγελής με την προσφορά του δυνάμωσε τη «Φλόγα» της ελπίδας για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Τον ευχαριστούμε που μας γέμισε αισιοδοξία και δύναμη ώστε να ανταποκριθούμε στην καθημερινή ποδηλασία της ζωής.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports