ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Θρίαμβος! Ορατός ο… στόχος του 3%

Κοινοποίηση
Tweet

Του Κώστα Σπηλιωτόπουλου

Με διάχυτο το χαμόγελο κάτω από τα… μουστάκια τους εξήλθαν από τη συνεδρίαση-καρικατούρα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της νέας της πλειοψηφίας.

Φορούσαν όλοι και όλες τους το ύφος ανθρώπων που μόλις είχαν πετύχει ένα μεγάλο κατόρθωμα: να εκδιώξουν κλωτσηδόν από το… άβατο κάποιον που τόλμησε, χωρίς κομματικές περγαμηνές, από το… πουθενά, να εμπνεύσει την πλειοψηφία της βάσης και να τους πάρει το ‘’μαγαζί’’ μέσα από τα χέρια, χωρίς καλά καλά να το πάρουν χαμπάρι.

Να, όμως, που οι πονηρές αλεπούδες της… καθαροαριστεράς αφυπνίστηκαν. Κι έτσι, μετερχόμενες όποιο παλαιοκομματικό τερτίπι μπορεί να σκαρφιστεί ανθρώπου νους, κατόρθωσαν, σε μικρό χρονικό διάστημα να εισφέρουν στο πολιτικό μας σύστημα τις εξής ηθικές καινοτομίες: α) να καθαιρέσουν -για πρώτη φορά στα χρονικά- τον εν ενεργεία, εκλεγμένο με σαφή πλειοψηφία από τη βάση, πρόεδρό τους και β) να του απαγορεύσουν, με φωτογραφική διάταξη -επίσης για πρώτη φορά στα χρονικά- να ξαναθέσει υποψηφιότητα. 

Βλέπεις, αυτή η… άμυαλη βάση -παρά τα όσα του είχε καταμαρτυρήσει, ήδη από την πρώτη βραδιά της εκλογής του, η πρώτη φουρνιά των ‘’καθαροαριστερών’’, που είχε την ευκαιρία στις ευρωεκλογές να γευτεί μέχρι τον πάτο το πικρό ποτήρι της λαϊκής της ‘’αποδοχής’’, αλλά και τα όσα, παίρνοντας τη σκυτάλη, του προσάπτουν οι εντός του ΣΥΡΙΖΑ διάδοχοί της- όλα τα σημάδια δείχνουν πως θα επέμενε στο ίδιο… λάθος: θα είχε την αποκοτιά να αψηφήσει τα κηρύγματα του ιερατείου και να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της στον… αποσυνάγωγο!

Ευτυχώς, όμως, οι καρεκλοκένταυροι του κόμματος, αυτοί που άκουσαν ότι στο όραμα του νέου προέδρου είναι ακόμη -άκουσον άκουσον, οποίον έγκλημα καθοσιώσεως και οποία βλασφημία!!!- να γίνουν και καταστατικές αλλαγές, που θα αφαιρούν εξουσίες από τη νομενκλατούρα και θα ενισχύουν τη φωνή της βάσης, γρηγορούν. Κι έτσι, γνωρίζοντας ασφαλώς καλύτερα από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του, σπεύδουν να τον σώσουν από τον… μπαμπούλα.

Και μην αμφιβάλλετε πως δεν θα περιοριστούν στα έως τώρα πεπραγμένα τους. Σίγουροι πως υπηρετούν τη ‘’σωστή πλευρά της Ιστορίας’’, οπωσδήποτε είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι άλλο περνά από το χέρι τους, προκειμένου να σωθεί η αξιοπρέπεια της Αριστεράς και να χάσουν ολότελα οι λέξεις το νόημά τους.

Εύγε, ‘’σύντροφοι’’! Σας πρέπουν τιμές και δόξες, που φροντίζετε να παραμείνει αμόλυντο το ιερό και να εξαγνιστεί απ’ όλους εκείνους που είχαν -αφελώς, όπως αποδεικνύεται- πιστέψει ότι ήταν δυνατό να χωρέσουν στο ναό σας και κάποιοι που μπορεί να μην διέθεταν βαρύ ή ούτε καν κι ελαφρύ βιογραφικό Συριζαίου, αλλά ενστερνίζονταν απλώς αυτό που έως πρόσφατα φάνταζε ως ηθικό πλεονέκτημα του χώρου.

Σας διαβεβαιώ πως, αν η αγωνία και η προσδοκία σας είναι να σφραγίσετε τις πόρτες και να κλείσετε εκτός του… νυμφώνος όσους δεν διαθέτουν αυτά τα βιογραφικά, όσους, με λίγα λόγια, μετέτρεψαν την ανανεωτική Αριστερά της πατρίδας μας από ένα κόμμα που αγκομαχούσε να περάσει το κατώφλι της Βουλής, στην κυβερνώσα Αριστερά, που το 2015-19 πάλεψε με θεούς και δαίμονες, με Λαιστρυγόνες και με Κύκλωπες και κατάφερε στη συνέχεια να πνιγεί σε μια κουταλιά νερό, είστε σε πολύ καλό δρόμο και μπορείτε να αισθάνεστε απόλυτα δικαιωμένοι για τις επιλογές σας.

Σε λίγο το γνώριμο και λατρεμένο σας 3% θα είναι και πάλι εδώ, πολύτιμος συμπαραστάτης στα κόμπλεξ και στις ανασφάλειές σας. 

Κι εσείς θα αλληλοσυγχαίρεστε ως πετυχημένοι… Λόρδοι Σφραγιδοφύλακες της τιμής και της αξιοπρέπειας μιας φοβικής και περίκλειστης Αριστεράς. 

Η οποία, αλίμονο!, θα είναι όλη δική σας και κανείς θρασύς παρείσακτος δεν θα κινδυνεύει να σας την πάρει…

Με τις υγείες σας!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις