ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αχαιός Δημήτριος Γκαβέρας

Κοινοποίηση
Tweet

Η ανακοίνωσή του

Στο Δίκτυο Περιφερειών της Ευρώπης εκλέχθηκε ο Αχαιός Δικηγόρος παρ´ Αρείω Πάγω και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκη Ένωση ,Δημήτριος Γκαβέρας.

"Είμαι ενθουσιασμένος για την εκλογή μου στον σπουδαίο αυτό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μπορούμε στο εξής να μεταφέρουμε άμεσα τα ζητήματα της περιφέρειάς μας στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Ε.Ε, να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και να διεκδικούμε απαντήσεις και λύσεις σε όλα μας τα καθημερινά προβλήματα.

Η υποψηφιότητά μας επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκη Επιτροπή Περιφερειών, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη και τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Με αυτή τη τιμητική εκλογή, ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ε.Ε., δίνεται σε όλους μας η δυνατότητα δυναμικότερης παρέμβασης και πληροφόρησης για καίρια ζητήματα της περιοχής μας, όπως τα χρηματοδοτικά προγράμματα, (πχ ΕΣΠΑ), η διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων, η κλιματική αλλαγή, η συνεχιζόμενη ακρίβεια που ταλανίζει την καθημερινότητά μας, αλλά και οι μελλοντικές ευρωπαϊκές στρατηγικές για ζητήματα υγείας, εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. 

Ο στόχος μας είναι εξάλλου να αξιοποιούμε κάθε θεσμικό εργαλείο, για να εκπροσωπούμε καλύτερα τους συμπολίτες μας!

Μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειών είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι- σύμβουλοι των πολιτών της ΕΕ. Εκπροσωπούμε λοιπόν πλέον απευθείας τα συμφέροντα των πολιτών και των πόλεων ή των περιφερειών μας στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν εκπροσωπούμε την Αχαία και τη Δυτική Ελλάδα. Η φωνή μας φτάνει απευθείας στα κέντρα αποφάσεων της Ενωμένης Ευρώπης. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΕΕ αφουγκραζόμαστε καθημερινά τους συμπολίτες μας, που τους απασχολούν ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και ποικίλα θέματα πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού, αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με σκοπό να συμβάλουμε αποφασιστικά αφενός μεν στην ανάδειξή τους, αφετέρου δε στη δυναμική λύση τους.  

Δεν είμαστε  νομοθέτες της ΕΕ, όπως οι ευρωβουλευτές, αλλά μπορούμε εξίσου να θέτουμε επίκαιρα ζητήματα τόσο στην Επιτροπή αλλά και στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. 

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ε.Ε. διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε σχέση με τα μεγάλα θέματα της εποχής μας, όπως είναι η αλλαγή του κλίματος, η μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κοινωνίας μας και το ρυθμιστικό πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών μας αγορών" αναφέρει ο κ. Γκαβέρας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΕΕ (EU Councillor) έχει ποικίλες αρμοδιότητες, ανάλογα με το επίπεδο συμμετοχής του (π.χ., σε ευρωπαϊκό ή τοπικό επίπεδο). Ενδεικτικά, οι βασικές αρμοδιότητες περιλαμβάνουν:


1. Εκπροσώπηση της περιφέρειας μας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικών που αφορούν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

3. Διαβούλευση για ευρωπαϊκά προγράμματα και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.

4. Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τοπικών και περιφερειακών αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Αυτές οι αρμοδιότητες συμβάλλουν στην προώθηση της πολιτικής συνοχής και στην ενίσχυση της δημοκρατικής εκπροσώπησης συνολικά των περιφερειών στην ΕΕ.


"Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα ξανά να ευχαριστήσω θερμά τους τέσσερις χιλιάδες φίλους μας, που μας εμπιστεύθηκαν με την πολύτιμη ψήφο τους, αλλά και φυσικά όλους όσους μας στήριξαν στις πρόσφατες περιφερειακές Εκλογές.

Ειδικά και προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής μας Νεκτάριο Φαρμάκη για τη τιμητική επιλογή στο πρόσωπο μου, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου, και φυσικά, τους στενούς συνεργάτες της ομάδας μας: 

Σπύρο Κυριακόπουλο, Γιώργο Ευστρατιάδη, Αλέξανδρο Κανελλόπουλο, Σωτηρία Κόρδα, Νίκο Κατσουγκράκη, Νικολ Καράμπελα, Νίκο Καράμπελα, Παναγιώτη Διαμαντόπουλο, Κων/νο Δημητρίου, Δημήτρη Γιαννακούλια, Άρη Ρούσσο, Παναγιώτη Ρούσσο, Ανδρέα Αργυρόπουλο, Χρήστο Γκόλφη, Σάκη Γκόλφη, π. Λουκά Τσούλη,, Έρη Παπαδογιαννη, Δημήτρη Πεγλερίδη, Αρετιλένα Κυριακοπούλου, Νίκο Γεωργίου, Χρήστο Κοσμά, Άγγελο Οικονόμου, Γιώργο Τσίρη, Γιάννη Χριστόπουλο, Ανδρέα Ταρνάρη, Αλέξη Παλασόπουλο, Δημήτρη Κόμπλα, Δημήτρη Τζόλα, Ευθύμιο Κατσικαρώνη, αλλά και άλλους πολλούς φίλους μας, που πέτυχαν με προσωπικό αγώνα την τιμητική αυτή εκλογή μας στην Ε.Ε. Πρόκειται  πραγματικά για μια ονειρική επιτυχία και αφετηρία για την επίτευξη των συλλογικών μας στόχων για την απρόσκοπτη πρόοδο του τόπου μας και την ταχύτερη ανάπτυξη του" καταλήγει ο κ. Γκαβέρας στην ανακοίνωσή του.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις