ART

/

Τα… άγρια μανιτάρια που «ξεφύτρωσαν» στην Place Vendome ξελογιάζουν τους art lovers

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Με την υπογραφή του περιζήτητου εικαστικού Carsten Holler στο πλαίσιο της Art Basel Paris

Eχουν πλέον καθιερωθεί τα υπαίθρια έργα σύγχρονης τέχνης, μνημειακών διαστάσεων, στην εμβληματική Place Vendome.

H ιδέα των open- air exhibitions έχει ωριμάσει και αγαπηθεί πολύ παγκοσμίως, οπότε συνεχίζεται δυναμικά. Αυτές τις μέρες στην διάσημη πλατεία στην καρδιά του Παρισιού παρουσιάζεται η εγκατάσταση γλυπτικής Giant Triple Mushroom, που φιλοτέχνησε ο ονομαστός εικαστικός Carsten Höller.

Μιλάμε για το πιο πολυφωτογραφημένο highlight στο πρόγραμμα της τωρινής Art  Basel Paris.

Αποτελεί μια ψυχεδελική σύνθεση τριών τύπων άγριων μανιταριών σε υβριδική φόρμα. Ο Βελγο-Γερμανός δημιουργός που έχει εκθέσει στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, στο Fondazione Prada του Μιλάνου και το MOCA του Λος Αντζελες, εκπροσωπεί την ονομαστή (και πανίσχυρη) γκαλερί Gagosian.

O Höller ζει στη Στοκχόλμη αλλά έχει εξελιχθεί σε star του διεθνούς εικαστικού στερεώματος με συνοδοιπόρο κάποιες φορές τον πασίγνωστο Maurizio Cattelan. Η δουλειά του έχει πειραματικό χαρακτήρα με έμπνευση το περιβάλλον καθώς αρχικά καταπιάστηκε με τη γεωπονική επιστήμη. To στοιχείο του μανιταριού τον απασχολεί από το 1994.

Όπως αναφέρει «ήταν φυσική επιλογή» η εγκατάσταση στην Place Vendome. «Εχουν συμβεί πολλά εδώ από πλευράς επαναστάσεων του ανθρώπου και του πολιτισμού, οπότε διερωτήθηκα εάν έχει εδώ θέση η επανάσταση της φύσης, δηλαδή εάν ένα μανιτάρι ισχυρίζεται πως είναι δικαίωμά του να σπάσει τα τείχη της πλατείας και να παρέμβει στη μέση της ιστορίας».

H εγκατάσταση προσφέρει πάντως τη χαρά του αναπάντεχου και της φαντασίας στο αγαπημένο σημείο των παριζιάνων και των αμέτρητων επισκεπτών, όπως επισημαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα. Εάν ταξιδέψετε προς τα εκεί θα τη δείτε, θα παραμείνει ως τις 25 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις Τώρα

Ζήτω ο Ferragamo: Μελετήστε την collection, «συνοψίζει» τα σημαντικότερα trends του φετινού χειμώνα

Σελένα Γκόμεζ: Ήθελε να μοιάζει με πριγκίπισσα, οπότε φόρεσε Oscar de la Renta

Οι επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν στη θεατρική Αθήνα, ευκαιρία να μην τις χάσουμε

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View