ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα σε ένα μήνα

Κοινοποίηση
Tweet

«Έχετε 30 μέρες διορία»

Οι ΗΠΑ απείλησαν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ, αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδουν σήμερατα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε επιστολή του προς το Ισραήλ, ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα» και ζήτησε την επίλυση του προβλήματος εντός του επόμενου μήνα, ειδάλλως οι «ΗΠΑ θα εξετάσουν την νομοθεσία περί προμήθειας όπλων», εννοώντας δηλαδή την επιβολή ενός εμπάργκο.

 Ειδικότερα, την επιστολή των ΗΠΑ παρέλαβαν τόσο ο Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ όσο και ο Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντέρμερ, όπως αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο ενημέρωσης «N12», στην οποία ο Λευκός Οίκος ζητάει από το Ισραήλ να τηρήσει όσα δεσμεύτηκε τον Μάρτιο του 2024, δηλαδή να «επιτρέψει και να μην εμποδίσει την μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από την διοίκηση στη Γάζα».

Στην επιστολή, οι ΗΠΑ επισημαίνουν ακόμα ότι το Ισραήλ έχει 30 μέρες για να διορθώσει την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα ειδάλλως θα υπάρχουν συνέπειες που θα επηρεάσουν την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, με άλλα λόγια την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων.

Πρόκειται για ένα «τελεσίγραφο» των ΗΠΑ στο Ισραήλ, με φόντο την ανάπτυξη της πυροβολαρχίας αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας THAAD, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα εμπάργκο όπλων εις βάρος του Ισραήλ έχει προτείνει και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν. 

Εμπάργκο όπλων προς το Ισραήλ έχει ζητήσει για τον ίδιο λόγο και ο Εμανουέλ Μακρόν πριν από μία εβδομάδα δημιουργώντας ρήγμα με το Ισραήλ και φέρνοντας στα «χαρακώματα» Παρίσι και Τελ Αβίβ. Πολιτική αναταραχή έχει φέρει εσχάτως η πώληση όπλων προς το Ισραήλ και στην Γερμανία με την αντιπολίτευση να ζητά εγγυήσεις από την Κυβέρνηση πως τα Γερμανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν από τον ισραηλινό στρατό κατά αμάχων.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις