ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Θρίαμβος Ολυμπιακού, αγνώριστος ο ΠΑΟ, βαριά ήττα της ΑΕΚ

Eurokinissi

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Αρμάνι 89-68, ενώ ο ΠΑΟ έχασε 84-80 βρέθηκε και στο -15!

Μια καλή παράσταση, μια άνετη νίκη χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του και το βράδυ της Τρίτης (15/10) συνδύασε και το θέαμα και την ουσία στην εντός έδρας επικράτηση (89-68) επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Πειραιώτες έκαναν το 2/2 στο γήπεδό τους και ανέβηκαν στο 2-1 στην Euroleague 2024/25, πήραν θετικότατο πρόσημο στο πρώτο μισό της πρώτης διαβολοβδομάδας και θα ταξιδέψουν με καλή ψυχολογία στην Κωνσταντινούπολη για το μεγάλο ματς της Παρασκευής (18/10) με την Αναντολού Εφές. Και ίσως και να έχουν μαζί τους και τον Νικόλα Μιλουτίνοβ.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε πράγματα και θαύματα, για ακόμα μία βραδιά, ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε τεράστια ώθηση στο δεύτερο δεκάλεπτο, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Φαλ ακολούθησαν και οι ερυθρόλευκοι ευχαρίστησαν με τη συνολική τους εικόνα τους περίπου 10 χιλιάδες φίλους τους που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κακό βράδυ για τους Ιταλούς, που είχαν αποκαρδιωτικό ποσοστό στο δίποντο στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν σκόραραν αρκετά και έχασαν πολύ έδαφος που δεν γινόταν να καλύψουν. Σαβόν Σιλντς και Νικόλα Μίροτιτς έμειναν χαμηλά, με τον Έτορε Μεσίνα να είναι ευχαριστημένος μάλλον μόνο από τους Ρίτσι - Ντιοπ που πάντως δεν προβλημάτισαν και τόσο πολύ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά τον ΠΑΟΚ, ούτε με την Παρί ο Παναθηναϊκός ήταν καλός Στη Θεσσαλονίκη γλύτωσε στο παρα ένα την ηττα, όχι όμως και στο Παρίσι.

Ιστορικό αποδείχθηκε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου για την Παρί, η οποία πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στην EuroLeague, ρίχνοντας, μάλιστα, στο καναβάτσο τους περσινούς πρωταθλητές της διοργάνωσης. Η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ επικράτησε με 84-80 του Παναθηναϊκού AKTOR στο Παλέ ντε Μπερσί, το γήπεδο στο οποίο οι πράσινοι πανηγύρισαν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο το 1996.

Ο Ναδίρ Χίφι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γάλλους, μετρώντας 20 πόντους. Τον νεαρό γκαρντ υποστήριξαν εξαιρετικά οι Τι Τζέι Σορτς (16 πόντοι, 7 ασίστ), Κόλιν Μάλκολμ (14 πόντοι) και Τάισον Βαρντ (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Από πλευράς πρασίνων, που έπεσαν στο 2-1 κάνοντας κακό ματς σε άμυνα και επίθεση, τεράστια προσπάθεια κατέβαλε ο Ματίας Λεσόρ, που σημείωσε double-double με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 3 λάθη. Κέντρικ Ναν και Λορέντζο Μπράουν ακολούθησαν με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, όμως κανείς άλλος δεν βοήθησε στο σκοράρισμα.

 

Η ΑΕΚ

Την πρώτη της ήττα μέσα στη σεζόν έκανε η ΑΕΚ μετά από 3 σερί νίκες σε Stoiximan GBL και BCL. Η Ένωση πάλεψε κόντρα στη Βόννη μέσα στη Γερμανία, αλλά ηττήθηκε με 93-74. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν αρκετά μεγάλα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο και στα τελευταία λεπτά. Η Βασίλισσα είχε την υποστήριξη περίπου 200 φίλων της που ακολούθησαν την ομάδα στη Γερμανία. Στο 1-1 και οι δύο ομάδες στον όμιλο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports