ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργούν την Πέμπτη οι Νοσοκομειακοί Ιατροί

Κοινοποίηση
Tweet

Συγκέντρωση το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Απεργούν την Πέμπτη 17/10/2024, οι ιατροί στα νοσοκομεία της Πάτρας με το ραντεβού να δίνεται στις 10.30 το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρει:

«Οι επικοινωνιακές φιέστες στις οποίες έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας αυτή την περίοδο προσπαθώντας να προβάλλουν δήθεν ως ενίσχυση του συστήματος υγείας κάποιες χρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκά προγράμματα επιδιορθώσεις κτιρίων και ενεργειακές αναβαθμίσεις δίνοντας ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους πράσινης ενέργειας και κάποιες λιγοστές προσλήψεις και μάλιστα από εργαζόμενους που κατά κύριο λόγο ήδη υπηρετούσαν ως συμβασιούχοι, προσπαθούν να θολώσουν τη μεγάλη εικόνα διάλυσης και εμπορευματοποίησης του κατά τα άλλα δημόσιου συστήματος υγείας. Ενός δημόσιου συστήματος που το πρωί επιφυλάσσει πολυήμερες νοσηλείες σε ράντζα στα ΤΕΠ των νοσοκομείων και πολύμηνες αναμονές για μια διαγνωστική εξέταση ή ένα χειρουργείο και το απόγευμα θα λειτουργεί με όρους ανώνυμης εταιρίας πουλώντας υπηρεσίες στους ασθενείς- πελάτες.

Ταυτόχρονα, το υγειονομικό προσωπικό στενάζει από την υπερεργασία λόγω των τεράστιων ελλείψεων και τις πετσοκομμένες κατά 50% αποδοχές από το 2012,οδηγούμενο στην παραίτηση ή στην άσκηση ιδιωτικού έργου. Πρόβλημα που μεγεθύνεται στους νέους γιατρούς που αναλώνονται σε λάντζα χωρίς καμία προοπτική εκπαίδευσης.

Στην περιοχή μας η εικόνα των δομών υγείας είναι αποκαρδιωτική, με το ένα τρίτο των οργανικών θέσεων των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης να είναι κενές(141/427 με βάση του απαρχαιωμένους οργανισμούς) και να προκηρύσσονται μόλις οι 12 στην τελευταία προκήρυξη ,με την παθολογική κλινική του ΠΓΝΠ να λειτουργεί με 200% πληρότητα αλλά και με 8 κενές οργανικές θέσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία Αιγίου και Πύργου για πάνω από 4 έτη με το μανδύα των «έκτακτων» αναγκών.

Την μοναδική δημόσια ψυχιατρική κλινική των νομών Αχαΐας-Αιτωλοακαρνανίας, αυτή του ΠΓΝΠ να νοσηλεύει σε μόνιμη βάση 12-15 ασθενείς σε ράντζα χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για κτιριακή αναβάθμιση του ΓΝ Πατρών ώστε να στεγάζεται η προβλεπόμενη από το οργανόγραμμά του ψυχιατρική κλινική και την μοναδική κινητή μονάδα ψυχικής υγείας να είναι στα πρόθυρα της αναστολής λειτουργίας της .

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις