ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- τραπεζοκαθίσματα: Τελευταία μέρα για συμμόρφωση- Έρχεται επιχείρηση «σκούπα»

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν εκδώσει άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων;

Ο μεγαλύτερος αριθμός των καταστηματαρχών εστίασης που έχουν συμμορφωθεί με την κανονιστική του Δήμου Πατρέων για τα τραπεζοκαθίσματα, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν πάρει τη σχετική άδεια και η προθεσμία για να το κάνουν λήγει σήμερα.

Τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν εκδώσει άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων; «Σε αυτοψίες που κάναμε, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν καταστηματάρχες που δεν είχαν εκδώσει ακόμα την άδειά τους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για το 2024, δώσαμε μια προθεσμία μέχρι και σήμερα να το κάνουν γιατί από αύριο θα αρχίσουν οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες του Δήμου και θα φτάσουμε μέχρι και στην αφαίρεση των τραπεζοκαθισματων, όπως δηλαδή προβλέπει η νομοθεσία. Βέβαια, να πούμε ότι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών έχουν εκδώσει άδεια, έχουν πληρώσει το αναλογούν τέλος. Υπήρχαν κάποιοι που δεν το έκαναν και έχουμε φτάσει στον Οκτώβρη, γεγονός που σημαίνει, πρώτον ότι δεν υπάρχει σεβασμός στις κανονιστικές διατάξεις του Δήμου, δεύτερον ότι δημιουργούνται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους συναδέλφους τους και τρίτον ότι προκύπτει το σημαντικό θέμα της προσβασιμότητας αλλά και της εικόνας της πόλης» επισημαίνει στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας.

 Μέχρι και σήμερα τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων, αυτοί που δεν είχαν συμμορφωθεί ανέρχονταν σε περίπου 60.

«Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε κάνει ανάλογη επιχείρηση και είχαμε σηκώσει τραπεζοκαθίσματα από την Άνω Πόλη, από την Τριών Ναυάρχων και σε άλλους πεζοδρόμους, δηλαδή δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι ανάλογο με όσους δεν συμμορφώνονται. Επίσης, υπήρχαν και κάποιοι που είχαν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα περισσότερα από την άδεια που είχαν πάρει. Αυτές τις ημέρες, από την ημέρα που δώσαμε την καταληκτική σημερινή ημερομηνία, υπάρχει μια κινητικότητα για την έκδοση αδειών αλλά για όσους δεν το κάνουν, από αύριο οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτό που πρέπει. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, θα γίνουν στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, πέριξ του ιστορικού κέντρου μέχρι την Έλληνος Στρατιώτου αλλά και στην άλλη πλευρά της πόλης».

Έρχεται νέα κανονιστική;

«Η κανονιστική ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων αποτελεί ένα μέρος, του συνολικού ζητήματος της εικόνας της πόλης. Συζητάμε με τις υπηρεσίες και τους φορείς, ΣΚΕΑΝΑ, Εμπορικό Σύλλογο, ΤΕΕ, Πυροσβεστική κ.α. για να καταλήξουμε σε μια νέα κανονιστική. Προς το παρόν, ισχύει η κανονιστική που τροποποιήθηκε το 2017 και με αυτήν πορευόμαστε. Το σημαντικό είναι, ότι υπάρχει συμμόρφωση από τον μεγαλύτερο όγκο των επαγγελματιών» τόνισε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις