Η Πατρινή δημιουργός παρουσίασε μια παλιότερη, συμβολική φωτογραφία της για το γυναικείο σώμα, τι μας είπε
Η Πατρινή καλλιτέχνης Τίτα Μπονάτσου έλαβε μέρος στο ερεθιστικά πλουραλιστικό Platforms Project στο Καπνεργοστάσιο της Αθήνας.
Πρόκειται για μια διεθνή φουάρ της ανεξάρτητης εικαστικής σκηνής, που φέτος περιλάμβανε 62 εικαστικές πλατφόρμες με 900 καλλιτέχνες από 25 χώρες!
Σε αυτό το χορταστικό πανόραμα έκφρασης, που διήρκεσε ένα τετραήμερο παρουσίασε το φωτογραφικό της έργο «Ἣβη (ἒφ-ηβη)» και μίλησε σχετικά στο thebest.gr. Εχουμε και αναμνηστικά στιγμιότυπα καθώς στο πλευρό της Τίτας βρέθηκαν συνεργάτες και στενοί φίλοι, όπως η γνωστή food expert Ελένη Ψυχούλη.
Με σπουδές σκηνοθεσίας, διεύθυνσης φωτογραφίας και τέχνης σε Ρώμη και Νέα Υόρκη, αλλά και θητεία στην τηλεόραση, η Τίτα είναι μέλος της ομάδας What About Eve που απαρτίζουν γυναίκες δημιουργοί. Στο Καπνεργοστάσιο υπήρξαν 26 συμμετοχές του team, με δυο κοινές επιμελήτριες, τις Εύα Μαραγκάκη και Τζούλια Συσάλοβα.
Το έκθεμα της Τίτας ήταν μια φωτογραφία από την πρώιμη εποχή της δουλειάς της.
Οπως εξήγησε στο thebest.gr «Παρουσίασα ένα από τα πρώτα μου φωτογραφικά έργα. … Βασίζεται στην ιδέα ότι τα πάντα είναι ένα σώμα. Γυμνό, ντυμένο ή ημίγυμνο, δικό μου ή ξένο…ένα γλυπτό, ύμνος σχεδόν στην φύση. Γυναίκα…Άντρας. Το σώμα κυρίαρχο. Η πλαστικότητα, η υφή, η γυαλάδα, το σχήμα του…η γλώσσα του σώματος μέσα από την οποία μιλούν τα ένστικτα και οι επιθυμίες μας. Ειδικά στην εφηβεία, η δύναμη του σώματος πρωταγωνιστεί. Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω γυμνό και γενικότερα το σώμα. Η εικόνα είναι αυτοβιογραφική, προέκυψε μια νύχτα στο Ρίο, όπου ακόμα αυτοσχεδιάζω και πειραματίζομαι απολαμβάνοντας την ησυχία».
Η φωτογραφία της Τίτας Μπονάτσου εκτέθηκε ανάμεσα σε έργα διαφορετικής τεχνοτροπίας, ζωγραφική, γλυπτική, περφόρμανς κ.α. Η διοργάνωση προσέλκυσε πολύ κόσμο, η προσέλευση ήταν συνεχής όλες τις ημέρες (10-13/10)
*Το Platforms Project, που διεξάγεται από το 2023, επιδιώκει να χαρτογραφήσει την εικαστική δράση όπως αυτή παράγεται μέσα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών καλλιτεχνών. Αποφασίζουν δηλαδή να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα εικαστικά ερωτήματα δημιουργώντας τις λεγόμενες πλατφόρμες.
Η γενική καλλιτεχνική επιμέλεια ήταν της Άρτεμις Ποταμιάνου.
*Η ομάδα What About Eve διερεύνησε την θηλυκότητα και τις διάφορες εκφάνσεις της. Την καλλιτεχνική τους άποψη μοιράστηκαν γυναίκες από - Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο, Λετονία, Ιταλία, Φινλανδία, Εσθονία, Γερμανία και Σιγκαπούρη. Γυναίκες από διαφορετικές κουλτούρες, ενώθηκαν για να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ελευθερίας σε σχέση με την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική και την ιστορία.
*Θυμίζουμε πως το πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, ανακαινίστηκε από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ με τη χρηματοδότηση ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Σκοπός να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, ανοιχτό σε όλους. Βρίσκεται στην οδό Λένορμαν 218 στον Κολωνό, οι χώροι του κτιρίου είναι άπλετοι, με φοβερές δυνατότητες.
Στο catwalk- φαντασίωση Κέιτ Μος, Κάρλα Μπρούνι, Ιρίνα Σάικ και … Ανθή Φακιδάρη
Εμμονή το σουέντ στο διεθνές street style και στο Instagram, πως φοριέται τώρα
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr