ΒΙΒΛΙΟ

/

ΒΙΒΛΙΟ: Ο Δαβουρλής και οκτώ ακόμα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου

Κοινοποίηση
Tweet

Το νέο πόνημα του Γιώργου Παπαδάκη

Ύστερα από οκτώ χρόνια έρευνας και μελέτης, ολοκληρώθηκε το έργο τυ Γιώργου Παπαδάκη για εννέα από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Μελετήθηκαν όλα τα ρεπορτάζ των επίσημων, αλλά και αρκετών φιλικών αγώνων, και εξήχθησαν πολλά συμπεράσματα για την ποδοσφαιρική – καλλιτεχνική ευφυΐα αυτών των παικτών.

Το πρωτότυπο στοιχείο αυτού του βιβλίου είναι η πλήρης καταγραφή των στατιστικών στοιχείων τους, με έμφαση στην καταγραφή των ασίστ, σε μια εποχή όπου η στατιστική δεν έδινε έμφαση σε τέτοια δεδομένα. Επίσης, περιλαμβάνονται σπάνια εξώφυλλα εφημερίδων και στιγμιότυπα που αναδεικνύουν το μέγεθος του ταλέντου τους, μέσα από ολοκληρωμένες παρουσιάσεις.

Οι εννέα αυτοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και ο Κώστας Δαβουρλής της Παναχαϊκής καθόρισαν την εποχή τους και καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κοινού ως ανεπανάληπτες μορφές. Με τη μαγεία του ταλέντου τους, γέμιζαν τα γήπεδα και χάριζαν στους φιλάθλους αξέχαστες στιγμές. Το τρίπτυχο στο οποίο βασίστηκα για την επιλογή τους ήταν: Τεχνική Κατάρτιση + Ηγετική Φυσιογνωμία + Υψηλή Θέση στη Συλλογική Συνείδηση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την καριέρα και τις κατακτήσεις τίτλων, στοιχεία που συχνά αφορούν συλλογικά και όχι ατομικά επιτεύγματα.

Επιπλέον, στο βιβλίο γίνεται αναλυτική αναφορά στα 24 χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής για να κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους, στοιχεία που συναντάμε και σε διεθνείς ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως ο Πελέ, οΝτιέγκο Μαραντόνα, ο Κρόιφ, ο Ντι Στέφανο, ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ροναλντίνιο, κ.ά. Τ

ο βιβλίο κυκλοφορεί στα μεγάλα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Δρόμων.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Έλληνας μαθηματικός, καθηγητής πληροφορικής, συγγραφέας, ποιητής και λογοτέχνης. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών, έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο), ενώ δίνει ομιλίες σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και διάφορους φορείς, όπως «Η στοά του βιβλίου», «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών», «Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων» και αρθρογραφεί σε έντυπα όπως «Πνευματική Ζωή», «Φιλολογική πρωτοχρονιά», «Νέα Σκέψη», «Περίπλους», «Νέα Αριάδνη», «Ευκλείδης», «Τα ΝΕΑ», «Ελευθεροτυπία», «Νουμάς», mystery, κ.α. Υπό την αιγίδα της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» οργάνωσε τον Μάιο του 2003 μια ημερίδα πάνω στο «Φανταστικό». Στίχοι του μελοποιήθηκαν από Έλληνες συνθέτες όπως οι Ιωσήφ Μπενάκης, Χρύσανθος Μουζακίτης και Ηλίας Καραγιάννης.

Φοιτητής στην Πάτρα, έγραψε το σπουδαίο βιβλίο για τον Κώστα Δαβουρλή "Ο Πελέ της Ευρώπης"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture