ΒΙΒΛΙΟ

/

To «Γεράκι» Πάνος Δημάκης ήρθε στην Πάτρα για το νέο του βιβλίο και έπαιξε “Chase”

Μακρυγένη Ελευθερία
elmakrygeni@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Το νέο του βιβλίο φέρει τον τίτλο «Ποσειδών»

Στην Πάτρα βρέθηκε χθες ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης, γνωστός και από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων “The Chase” ως «Γεράκι».

Σε μια διαδραστική και ευχάριστη επικοινωνία του με το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, μίλησε για το νέο του μυθιστόρημα, για τη διαδρομή του στη συγγραφή ενώ έπαιξε και ζωντανά chase κάνοντας ερωτήσεις στο κοινό για το ιθακήσιο ιδίωμα.

Επιλογή καθόλου τυχαία μιας και το νέο του μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην Ιθάκη.

Ο κ Δημάκης αποκάλυψε ότι η Πάτρα είναι η δεύτερη πόλη στον κύκλο παρουσιάσεων του νέου του βιβλίου και δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό που του προκάλεσε ο Αρχαιολογικός Χώρος της Βούντενης Πατρών τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί της ίδιας μέρας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο δικηγόρος Παναγιώτης Περιβολάρης ο οποίος και έθεσε ερωτήματα στον συγγραφέα.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του βιβλιοπωλείου «Η Γωνιά του βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου και των εκδόσεων.

,5 ρίχτερ. Ένα κατακλυσμικό γεγονός, όπως ο σεισμός που χτυπά την Ιθάκη στις 4 Οκτωβρίου 2024, είναι αρκετό για να αλλάξουν εντελώς οι ζωές των ανθρώπων.

Ο Ποσειδών είναι μια ιστορία με, αγωνία και δράση και φιλοσοφικό βάθος που εκτυλίσσεται σε μόλις 21 ώρες, τη μέρα του σεισμού. Οι άνθρωποι που εγκλωβίζονται σε ένα Βυζαντινό μοναστήρι έρχονται μοιραία αντιμέτωποι με την αλήθεια: ήταν ήδη φυλακισμένοι στις ζωές του και τώρα, μέσα στην καταστροφή, βλέπουν καθαρά. Μέσα στην πάλη για επιβίωση, σκοτεινές αλήθειες αποκαλύπτονται και ένας απροσδόκητος έρωτας ανθίζει.

Ο Ποσειδών είναι μια αλληγορία του ταξιδιού που κάνουμε για να ξαναγίνουμε ήρωες, αφού η ζωή είναι μια Οδύσσεια, για να γνωρίσεις την πέτρα και το νερό, τον Θεό, εσένα τον ίδιο. Το νέο βιβλίο του Πάνου Δημάκη ανακινεί ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο: «Γιατί σε εμένα;», «Έχω την ελευθερία να ζήσω όπως θέλω;», «Μήπως πήρα τη ζωή μου λάθος;», «Γιατί να υπάρχει τόσο κακό στον κόσμο;».

Είναι ένα μυθιστόρημα που, τελικά, μας καλεί να βρούμε τον εαυτό μας.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture