ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση εισαγγελέα για το τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

φωτο αρχείου

Κοινοποίηση
Tweet

Εισαγγελική έρευνα

Στο «μικροσκόπιο» κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μπαίνει το νέο περιστατικό της παραλίγο σύγκρουσης τρένων. Το περιστατικό συνέβη όταν συρμός του Προαστιακού παραλίγο να μπει στο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και άλλες τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο συρμός του Προαστιακού, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», έλαβε εντολή την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε σήραγγα του Μετρό.

Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να επικοινωνήσει με το σταθμάρχη. Τότε έλαβε τη σωτήρια, όπως αποδείχθηκε απόφαση  να ελαττώσει ταχύτητα και να  προχωρήσει αργά ώστε να αντιληφθεί το λάθος η τηλεδιοίκηση.

Έρευνα έχει διατάξει για το περιστατικό και η Hellenic Train.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις