ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Aχαΐας

Κοινοποίηση
Tweet

Ενόψει των εκλογών

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "για τις εκλογές ανάδειξης των 31 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας που θα διεξαχθούν τις 7,8 και 9 Δεκεμβρίου 2024 υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις – μελη του Επιμελητηρίου ότι πρεπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μεχρι την 29 Οκτωβρίου ώστε να εχουν δικαίωμα ψήφου.Συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι στα Καλάβρυτα οι εκλογές θα γίνουν στο χώρο του  ΚΕΠ Δήμου Καλαβρύτων, (για 2 ημέρες στις 8 και 9/12/2024).  Η Επιτροπή γνωρίζει στα μέλη του Επιμελητηρίου (εταιρείες) που πρέπει να δηλώσουν φυσικά πρόσωπα ως εκπροσωπους-εκλογείς, ανάλογα με τη νομική τους μορφή, ότι μπορούν πλέον να το κάνουν και ηλεκτρονικά με εφαρμογή που έχει θέσει σε λειτουργία το Επιμελητήριο Αχαΐας μεσω της υπηρεσίας του e-chamber.

Σύνδεσμος για την υπηρεσία: https://e-a.echamber.gr/elections/loginForm'

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπόδειξη θα βρείτε στην επιλογή ΕΚΛΟΓΕΣ στο site του Επιμελητηρίου www.e-a.gr".

 

 

Πληροφορίες για την υπόδειξη φυσικών προσώπων-εκπροσώπων για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις Επιμελητηριακές εκλογές

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ – Εκλογική Επιτροπή

Πληροφορίες για την υπόδειξη φυσικών προσώπων-εκπροσώπων, ανάλογα με τη νομική μορφή των επιχειρήσεων που θα καταχωρηθούν στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις Επιμελητηριακές εκλογές  7,8 και 9 Δεκεμβρίου 2024.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ : Στις ατομικές επιχειρήσεις θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία του επιχειρηματία και δεν χρειάζεται υπόδειξη.

ΟΜΟΡΡΥΘΜΕΣ & ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΟΕ & ΕΕ) : Στις ΟΕ που έχουν έως και δύο ομόρρυθμους εταίρους και στις ΕΕ, που έχουν έναν ομόρρυθμο και έναν ετερόρρυθμο εταίρο, θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία των δύο εταίρων και δεν χρειάζεται υπόδειξη. Στις ΟΕ & ΕΕ, που έχουν τρείς και άνω εταίρους, πρέπει να υποδειχθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών α) Στις ΟΕ μέχρι δύο ομόρρυθμοι εταίροι και β) Στις ΕΕ είτε δύο ομόρρυθμοι εταίροι είτε ένας ομόρρυθμος και ένας ετερόρρυθμος. (Προσοχή : Δεν μπορούν να υποδειχθούν δύο Ετερόρρυθμοι Εταίροι).

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όπως στις προσωπικές εταιρείες πρέπει να υποδειχθούν δύο Εταίροι και για τις Αστικές Μ.Κ.Ε. και για τις Κοινοπραξίες και για τους «Ε.Ο.Ο.Σ.».

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙOΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΕΠΕ) Στις Μονοπρόσωπες ΕΠΕ & ΙΚΕ, θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία του διαχειριστή τους και δεν χρειάζεται υπόδειξη. Στις ΕΠΕ & ΙΚΕ, που έχουν έως και δύο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και ένα εταίρο, θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία των δύο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου και δεν χρειάζεται υπόδειξη. Στις ΕΠΕ & ΙΚΕ, που έχουν τρείς και άνω εταίρους και διαχειριστές, πρέπει να υποδειχθούν από την εταιρεία μέχρι δύο εξ αυτών (δηλαδή, είτε δύο διαχειριστές, είτε ένας διαχειριστής και ένας εταίρος. (Προσοχή : Δεν μπορούν να υποδειχθούν δύο απλοί εταίροι).

ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ : Στις ΑΕ με Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να υποδειχθούν από το Δ.Σ., με ειδική απόφαση, τρείς εκπρόσωποι, που μπορεί να είναι μέλη Δ.Σ. ή ανώτατα διοικητικά στελέχη της ΑΕ. Στις ΑΕ με Σύμβουλο Διαχειριστή πρέπει να υποδειχθούν από το Σύμβουλο Διαχειριστή με ειδική απόφαση, τρείς εκπρόσωποι, που μπορεί να είναι είτε ο Σύμβουλος Διαχειριστής και δύο (2) ανώτατα διευθυντικά στελέχη, είτε τρία (3) ανώτατα διευθυντικά στελέχη. Προσοχή η ειδική απόφαση είναι υποχρεωτικό να συνοδεύει τη δήλωση εκπροσώπησης των ΑΕ.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ :  Στα Υποκαταστήματα των Ημεδαπών Επιχειρήσεων, που η έδρα της επιχείρησης είναι εκτός Αχαΐας, πρέπει να υποδειχθεί από τη Διοίκηση της έδρας, ένας εκπρόσωπός τους (ο διευθυντής ή ο αναπληρωτής του), για μόνο ένα (1) υποκατάστημα από τα εγγεγραμμένα στο Επιμελητήριο αν είναι περισσότερα. Τα υποκαταστήματα επιχειρήσεων που η έδρα τους ευρίσκεται στην Αχαΐα και ψηφίζει, δεν διαθέτουν επιπλέον ψήφο από την έδρα.

 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΕ. και ΕΠΕ :  Στα Υποκαταστήματα των Αλλοδαπών Εταιρειών (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) θα καταχωρηθούν αυτεπάγγελτα τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου του υποκαταστήματος υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, εάν αυτός είναι ένας & σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει αυτός να επιλεγεί και να υποδειχθεί. Αλλοδαπές εταιρείες, που έχουν περισσότερα υποκαταστήματα γραμμένα στο Επιμελητήριο , μπορούν να εκπροσωπηθούν μόνο με ένα (1) υποκατάστημα.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙOΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΣυνΠΕ) :Στους Συν ΠΕ πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν δύο εκπρόσωποι, δηλαδή, ο πρόεδρος & ο γενικός γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους, που πρέπει να είναι μέλη του Δ.Σ.  Όπως στους «Συν.Π.Ε.» πρέπει να υποδειχθούν δύο εκπρόσωποι και για τις «ΚοινΣΕΠ»,«ΚοιΣΠΕ» «Ε.Κοιν.», «Κ.Α.Ε.» «Ε.Κ.Π.» & «Ευρωπαϊκή Συνεταιριστική Εταιρεία» με τις ίδιες ιδιότητες

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις