ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: Γνωστές οι απόψεις του, δεν υπάρχει ούτε μισή δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα

Κοινοποίηση
Tweet

Οι θέσεις της Ελλάδας είναι ταυτισμένες με της Κύπρου για το κυπριακό, είναι εύκολο να βρει κανείς τους τζάμπα πατριώτες

Ερώτηση για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και αφού απάντησε «οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές» στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Απαντώ στους πολίτες και σε εσάς με μια ρητορική ερώτηση εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπεζι ζητήματα εθνικής κυριαρχίας» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι «είναι δεδομένο οτι οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό ταυτίζονται με αυτές της Κύπρου. Είναι δεδομένο ότι η λύση επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εθνική μας θέση. Είναι δεδομένο ότι η επανέναρξη διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη του. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μαζί, τι θέλει, δηλαδή, η Κύπρος να προδώσει τον εαυτό της; Δεν πρόκειται να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο όπως αυτή των δύο κρατών. Θα πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο».

Είχε προηγηθεί ερώτηση άλλου δημοσιογράφου ο οποίος ζήτησε «ονόματα και διευθύνσεις για τους τζάμπα πατριώτες», με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντά «είναι εύκολο να βρει κανείς του τζάμπα πατριώτες».

Όπως συμπλήρωσε «είναι δύο δρόμοι όταν έχει κανείς κάποιο αξιωμα. Ο ένας ο τζάμπα πατριωτισμός με διατύπωση υπερβολών με κορώνες που δεν οδηγούν πουθενά και απομονώνουν τη χώρα και ο δεύτερος ο δρόμος που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επί των ημερών του έχουν συναφθεί οι πιο σημαντικές διεθνείς συμφωνίες ως προς την επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, την ΑΟΖ με Ιταλιά και Αίγυπτο. Έχει προχωρήσει στις πιο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες και να μην ξεχνάμε τον διάλογο με την Τουρκία χωρίς ποτέ να τεθεί ζήτημα κυριαρχίας, χωρίς να ζημιώνεται η χώρα στο ελάχιστο. Μέσα από τον διάλογο έχουμε εκμηδενίσει τις παραβιάσεις και τις εισόδους από τον Έβρο και στα νησιά υποδεχόμαστε νόμιμους τουρίσες και όχι παράνομους μετανάστες. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας που οδηγεί στην ισχυροποίηση της χώρας».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις