ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης αποχαιρετά τη Βάσω Παπανδρέου

Κοινοποίηση
Tweet

Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου κατοχυρώθηκε νομοθετικά η συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 33% στους συνδυασμούς των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών το 2002, αναφέρει

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι και τα μέλη εκφράζουν με ανακοίνωση τους, τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια της «Σιδηράς Κυρίας» του ΠΑΣΟΚ, επί πολλά χρόνια Υπουργού, συντοπίτισσας, Βάσως Παπανδρέου.

Η Βάσω Παπανδρέου στη θητεία της στο Υπουργείο Εσωτερικών (1999-2001) συνέδεσε το όνομά της με τη θεσμοθέτηση του Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ με δική της πρωτοβουλία κατοχυρώθηκε νομοθετικά και η συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 33% στους συνδυασμούς των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών 2002. Εξ άλλου άνοιξε τον δρόμο για την προστασία της μητρότητας και έβαλε στο τραπέζι την Ισότητα των Φύλων, όταν ακόμη ο όρος ήταν άγνωστος. Επίσης, ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αείμνηστη Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρά τις υποχρεώσεις της διατηρούσε πάντα επαφές με τη γενέτειρά της, τα Βαλιμίτικα Αιγίου, τα οποία μάλιστα, την τίμησαν το 2020, δίνοντας το όνομά της στο θεατράκι της Κοινότητας.

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», επικεφαλής της οποίας είναι ο Σπύρος Σκιαδαρέσης θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί το Σάββατο 19-10 στις 3 μ.μ., στον τόπο καταγωγής της Βάσως Παπανδρέου, στα Βαλιμίτικα.

Καλό κατευόδιο!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις