ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα- Ποιοι βουλευτές απειλούν με αποχώρηση

Κοινοποίηση
Tweet

Μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση τεσσάρων βουλευτών θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, με ενδεχόμενο νέα διάσπασης να προβάλλει στον ορίζοντα, καθώς βουλευτές που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη απειλούν με αποχώρηση εάν δεν του επιτραπεί να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έχει την υποστήριξη 10-12 βουλευτών, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να αποχωρήσουν σε περίπτωση αποκλεισμού του.

Μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση τεσσάρων βουλευτών θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν ανεξαρτητοποιηθούν 10-12 βουλευτές, υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν επιμείνει η ομάδα που διοικεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ στον αποκλεισμό του Κασσελάκη, πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε στο κόμμα. Προφανώς, θα ανεξαρτητοποιηθώ».

Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος ανέφερε: «Αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί, θα μείνουμε στο κόμμα. Αν δεν είναι υποψήφιος, κάποιοι από εμάς θα αποχωρήσουμε, και ένας από αυτούς είμαι εγώ».

 Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κλιμακώνεται, με τα εσωκομματικά ρήγματα να απειλούν τη συνοχή του κόμματος.

lifo.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις