ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το θέατρο «Απόλλων» είναι πλέον το πιο βρώμικο σημείο της Πάτρας- «Δεν έχουμε υπαλλήλους» απαντά η Δημοτική Αρχή

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

H μόνιμη κατάσταση με τις ντροπιαστικές εικόνες βρωμιάς, έξω από το εμβληματικό κτήριο- σήμα κατατεθέν της πόλης

Στην έλλειψη προσωπικού στο τομέα καθαριότητας, αποδίδει ο Δήμος Πατρέων, την μόνιμη κατάσταση με τις ντροπιαστικές εικόνες βρωμιάς, έξω από το εμβληματικό κτήριο- σήμα κατατεθέν της πόλης, το Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου.

Τα σκουπίδια αλλά και η έντονη μυρωδιά έξω από το «κόσμημα» της πόλης που έχει μετατραπεί σε δημόσιο ουρητήριο, γίνονται συνεχώς αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των πατρινών, που καθημερινά βλέπουν το Θέατρο Απόλλων να ρημάζει, καθώς πέρα από την βρωμιά που «δεσπόζει» σε αυτό, έχει μετατραπεί και  υπνωτήριο αστέγων.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες, από αναρτήσεις πατρινών που διαμαρτύρονται για την συνεχή και ραγδαία υποβάθμιση ενός μνημείου στην «καρδιά» της Πάτρας, από το οποίο, όπως φαίνεται, έχει να περάσει μέρες μηχάνημα για να πλυθεί.

«Δεν γκρινιάζει μόνο ο κόσμος, γκρινιάζει και η δημοτική αρχή που ζητά μόνιμες προσλήψεις. Ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκαναν προσλήψεις, μόνο αποχωρήσεις έχουμε. Με τι να γίνει ο καθαρισμός; Η καθαριότητα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 300 άτομα και λειτουργούμε με 146 άτομα. Και γι’ αυτό το θέμα πρέπει να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις. Ή μήπως, να κάνουμε ότι κάνουν οι «δικοί» τους δήμαρχοι, που πουλάνε την καθαριότητα σε ιδιωτικά συνεργεία; Ωστόσο, ακόμα και με το υπάρχον προσωπικό, ανά δεύτερη μέρα, περνάει σάρωθρο και πιεστικό και οι εργαζόμενοί μας καθαρίζουν» απαντά στο thebest.gr σχετικά με την κατάσταση έξω από το Θέατρο Απόλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθαρισμού και Πρασίνου Μιχαήλ Αναστασίου. Προσθέτει ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμος Πατρέων, πήρε για οκτώ μήνες, εργάτες καθαριότητας ορισμένου χρόνου και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν την εργασία τους: «Με τους οκταμηνίτες που πήραμε, θα παρέμβουμε σε κάποια τέτοια σημεία όπως το Θέατρο, διαθέτοντας περισσότερο προσωπικό. Αλλά επαναλαμβάνω, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν λύνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις