ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Κραυγή αγωνίας από γιατρό - «Είναι καταστροφική η κατάσταση»

Κοινοποίηση
Tweet

Ο διευθυντής νοσοκομείο στην πολιορκημένη Γάζα ζητά βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα περιγράφοντας τραγικές σκηνές που βιώνουν ασθενείς και προσωπικό

Ο διευθυντής ενός νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, από τα λίγα που λειτουργούν ακόμα, κάνει κραυγή αγωνίας για τον μεγάλο όγκο των ασθενών και το προσωπικό να είναι κουρασμένο μεελάχιστες ιατρικές προμήθειες και τρόφιμα.

 «Πρόκειται για μια καταστροφική κατάσταση με όλη την έννοια του όρου, υπό το πρίσμα της έλλειψης δυνατοτήτων, προμηθειών, εργαλείων και της έλλειψης ιατρικών μεθόδων» δήλωσε ο Δρ. Χουσάν Αμπού Σαφίγια, διευθυντής του νοσοκομείου Kamal Adwan, στο CNN.

Γεμάτη η ΜΕΘ από ασθενείς 

Ο γιατρός τονίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται μετά την ισραηλινήαεροπορική επιδρομή σε ένα σχολείο που χρησιμεύει ως καταφύγιο για εκτοπισμένους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, επιβάρυνε επιπλέον τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτή.

«Από χθες μέχρι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν έχει κοιμηθεί. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών που έφτασε λόγω της σφαγής», τόνισε.

Πολλά πρόωρα μωρά 

Επιπλέον, επισήμανε πως το νοσοκομείο παλεύει με τον αριθμό των μωρών που γεννιούνται πρόωρα λόγω του στρες και της «ψυχολογικής πίεσης» που βιώνουν οι έγκυες λόγων των σφοδρών βομβαρδισμών στη βόρεια Γάζα.

 «Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται στις 33 και 32, με πολύ χαμηλό βάρος», αναφέρει ο γιατρός.

Ζητά βοήθεια από τους διεθνείς οργανισμούς

Μέσω του αμερικανικού δικτύου ζητά την ταχεία παρέμβαση από τους διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσουν στη δημιουργία ασφαλούς διόδου για μεταφορά ιατρικής βοήθειας και τρόφιμα.

 Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι το Ισραήλ εμποδίζει πολλές ιατρικές οργανώσεις να εισέλθουν στη Γάζα.

 Και ο ΟΗΕ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εφάρμοσε μια «συντονισμένη πολιτική» καταστροφής του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου του με τη Χαμάς, σε επιθέσεις που, όπως είπε, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις