ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απάτες στον ΕΟΠΥΥ: Πώς ασφαλισμένοι κατάλαβαν ότι «φορτώθηκε» ο ΑΜΚΑ τους με ιατρικά είδη

Κοινοποίηση
Tweet

Στο μικροσκόπιο των Αρχών δύο νέες υποθέσεις

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει δύο γιατροί και δύο εταιρείες για παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι δύο υποθέσεις αποκαλύφθηκαν, όταν οι ασφαλισμένοι διαπίστωσαν ασυνήθιστες δραστηριότητες με τα ΑΜΚΑ τους.

«Πρόσφατα ήθελα να πάρω ένα αμαξίδιο και στην προσπάθειά μου αυτή, ανακάλυψα ότι στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα, στο κομμάτι που είναι παροχές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υπάρχουν συναλλαγές εν αγνοία μου, αξίας άνω των 8.000 ευρώ φυσικά. Αμέσως έκανα καταγγελία στην αστυνομία αλλά και στον ΕΟΠΥΥ» περιέγραψε ο Γιώργος, τετραπληγικός άνδρας, με 96% αναπηρία.

Άλλη ασφαλισμένη, που προμηθευόταν ιατρικό εξοπλισμό από την ίδια εταιρεία, διαπίστωσε ότι είχαν υπερκοστολογηθεί τα υλικά που είχε παραγγείλει.

Ποια η διαδικασία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις 
«Τα υλικά αυτά είναι ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ένα στατικό ποδήλατο, ένα κάθισμα και κάτι μηροκνημικοί νάρθηκες, τα οποία δε χρειάζονται, απλά τα έβαλαν για να δικαιολογήσουν κάποιο ποσό. Ανέφεραν ότι το κάθισμα, ένα μαλακό κάθισμα, είναι μετά από δοκιμή σε πρόπλασμα για να δουν το σωματότυπό μου και πάνω σε αυτό να «δουλέψουν» το κάθισμα, το οποίο δεν έγινε», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι παράνομες χρεώσεις με κακόβουλη χρήση του ΑΜΚΑ είναι δυνατόν να διαγραφούν από το μητρώο του ασφαλισμένου, με σκοπό να έχει ξανά πρόσβαση στις παροχές που δικαιούται.

«Αφορούν κάποια υλικά όπως αμαξίδια, κηδεμόνες, καθίσματα και έχουν εκτελεστεί από συγκεκριμένους παρόχους. Μία εταιρία στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα. Οι συνταγογράφοι γιατροί στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι διαφορετικοί. Και οι δύο υποθέσεις αφού ελέγχθηκαν από τον οργανισμό έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης», τόνισε η διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ, Θεανώ Καρποδίνη. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις