ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχολικές εκδρομές: Στα σπίτια τους οι «άτακτοι» μαθητές

Κοινοποίηση
Tweet

Αλλαγές στις διατάξεις για τις σχολικές εκδρομές περιλαμβάνει νέα υπουργική απόφαση

Αλλαγές στις διατάξεις για τις σχολικές εκδρομές περιλαμβάνει νέα υπουργική απόφαση την οποία υπογράφει ο Κυριάκος Πιερρακάκης και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην υπουργική απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι: O εκπαιδευτικός υπεύθυνος για την εκδρομή (σε Ελλάδα και εξωτερικό) έχει το δικαίωμα να καλέσει το γονιό, στις περιπτώσεις σοβαρού παραπτώματος μαθητή/τριας, να μεταβεί στην περιοχή της εκδρομής για να παραλάβει το παιδί του.

Σε περίπτωση απόφασης για επιστροφή μαθητή/τριας τα επιπρόσθετα έξοδα που προκύπτουν επιβαρύνουν τους γονείς/τον έχοντα/την έχουσα την επιμέλεια του/της μαθητή/της τριας. Στην ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι οι πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικά δύο (2) ημέρες αργίας ή Σαββατοκύριακου. Όσον αφορά στα αιτήματα των εκπαιδευτικών να λαμβάνουν κάποια επιπλέον αποζημίωση ότι συνοδεύουν τα παιδιά σε εκδρομές δεν ικανοποιήθηκε με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Κατά τα λοιπά  η απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει:

Τι προβλέπει η απόφαση 
Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν αδικαιολόγητη απουσία, για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
Απουσία μαθητή/τριας από περίπατο χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής του. Σε περίπτωση που, κατά την πλήρως αιτιολογημένη κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, η συμμετοχή του/της μαθητή/τριας στον περίπατο ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατη, οι απουσίες αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη στον χαρακτηρισμό φοίτησης.

Στις εκδρομές στις οποίες δεν συμμετέχουν οι μαθητές/τριες χωρίς όμως να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικά διαμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή δεν συμμετέχουν σε σχολικές δραστηριότητες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία υπουργική απόφαση, οι απουσίες καταχωρίζονται ως αδικαιολόγητες απουσίες.

ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις