ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σολτς και Ερντογάν συζήτησαν για προμήθεια Eurofighter στην Τουρκία και περισσότερες πωλήσεις όπλων

Κοινοποίηση
Tweet

Anadolu: Η Γερμανία έχει εγκρίνει πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Μετά τη συνάντηση του Γερμανού καγκελάριου με τον Τούρκο πρόεδρο, στην Κωνσταντινούπολη, στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, ο Όλαφ Σολτς τόνισε για το επίμαχο ζήτημα των προμηθειών Eurofighter στην Τουρκία ότι είναι «έργο σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με το Anadolu, τοΒερολίνο έχει εγκρίνει πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και «δεσμεύεται για περισσότερες».

Στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών βρέθηκαν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον Γερμανό καγκελάριο να απευθύνει εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση. Δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά «πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο».

Ο Όλαφ Σολτς παράλληλα προειδοποίησε για την άνοδο της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε μορφή απάνθρωπου αποκλεισμού, «ούτε ο αντισημιτισμός ούτε η ισλαμοφοβία».

«Η Τουρκία επιθυμεί να αναπτύξει τη συνεργασία, να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρελθόντος με τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Γερμανία για την προμήθεια προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας» τόνισε από πλευράς του ο Ερντογάν.

«Άγκυρα και Βερολίνο δεσμεύτηκαν να καταπολεμήσουν τις τρομοκρατικές ομάδες, ιδιαίτερα το PKK, τη FETO, που απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και στη Γερμανία» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν επιτέθηκε ξανά στον Βενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι έχει «επεκτατική νοοτροπία», και ότι σαφώς δεν επικεντρώνεται στο να κρατά τον πόλεμο εντός «ορισμένων ορίων».

Σε ανάλυσή της νωρίτερα, η DW, ανέφερε ότι ενώ ο καγκελάριος Σολτς θα επιδιώξει να ασκήσει πίεση στον Ερντογάν για ενισχυμένη συνεργασία στο μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος θα προσπαθήσει να πείσει τον Γερμανό καγκελάριο να άρει τις επιφυλάξεις του Βερολίνου σχετικά με τις εξαγωγές όπλων προς την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις