ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλπάζει η παιδική παραβατικότητα: «Θα δούμε και γονείς φυλακή»

Κοινοποίηση
Tweet

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας

Στο προσκήνιο έρχεται ο ρόλος των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι πλέον συλλαμβάνονται προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις των ανηλίκων.

«Τα στατιστικά λένε ότι έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις των γονέων κατά ένα 70% το τελευταίο 4μηνο», λέει η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Ευτυχώς βλέπουμε ότι και οι γονείς, οι οποίοι είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι σε όλα αυτά που βλέπουμε στα θέματα ανήλικης παραβατικότητας, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Το κατά πόσο αποδίδεται στο τέλος της ημέρας Δικαιοσύνη και πώς εξελίσσεται αυτό, είναι θέμα προς διερεύνηση».

 «Οι γονείς οφείλουν να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη αλλά και να εκτίουν ποινές», τονίζει.

Από την πλευρά του ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει: «Δεν περίμενε κανένας η παιδική εγκληματικότητα – παραβατικότητα να περάσει ακόμα και το θέμα που είχαμε με την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες. Το πέρασε πάρα πολύ. Αυτά τα περιστατικά υπήρχαν πάντα, αλλά εκτοξεύτηκε η ποσοτική μεριά του θέματος και κατέβηκαν οι ηλικίες».

 «Κάποια στιγμή ‘ξύπνησαν’ οι εισαγγελείς γιατί πάντα υπήρχε αυτό, αλλά στη βία μεταξύ νεολαίας ποτέ οι εισαγγελείς δεν έδιναν ρητή προφορική να συλληφθούν και οι γονείς. Δε συνέβαινε ποτέ. Οι γονείς έρχονται στο προσκήνιο να πληρώσουν και αυτοί τη μερίδα τους όσον αφορά αυτά που κάνουν τα παιδιά τους. Θα δούμε και γονείς φυλακή», προσθέτει.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις