ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ανάρπαστα» τα Καλάβρυτα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Κοινοποίηση
Tweet

Αγαπημένος προορισμός όλων των ελλήνων με πλούσια ιστορία και όμορφη φύση

Το τριήμερο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πρώτη «χειμερινή» απόδραση της σεζόν και τα Καλάβρυτα για άλλη μια χρονιά «φιγουράρουν» στην κορυφή των προτιμήσεων των εκδρομέων, αποδεικνύοντας πως αποτελούν έναν τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και τα ελεύθερα δωμάτια είναι πολύ λίγα στην περιοχή μας δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς. Αγαπημένος προορισμός όλων των ελλήνων με πλούσια ιστορία και όμορφη φύση τα Καλάβρυτα υποδέχονται φέτος τους  χειμερινούς επισκέπτες του και με αναβαθμισμένες τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο μεταξύ άλλων απέκτησε δυο υπερσύγχρονους αναβατήρες όπως μας ενημερώνει ο κ. Δαφαλιάς.

Το μόνο που μένει είναι το χιόνι που και φέτος δεν ήταν αρκετό, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν οι σκιέρ. Όπως εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς ουσιαστικά στο εννεάμηνο του 2024 η τουριστική κίνηση στα Καλάβρυτα να είναι περί το 30% κάτω, καθώς εκτός από τους σκιέρ έλειψαν τη φετινή χρονιά και οι ισραηλινοί τουρίστες που έδειχναν μία προτίμηση στην περιοχή.

Μετά την 28η Οκτωβρίου, αν πάμε σε μία ακόμη σεζόν χωρίς χιόνια, οι τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής θα έχουν πολλά προβλήματα, τονίζει ο κ. Δαφαλιάς.

Βαρίδι το ενεργειακό κόστος
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τα αυξημένα κόστη και κυρίως το ενεργειακό που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία των ορεινών προορισμών, ενώ θέτει και ένα θέμα με το τέλος της κλιματικής αλλαγής.

Όπως εξηγεί στους ορεινούς προορισμούς που έχουν αυξημένες τιμές τη χειμερινή περίοδο, το τέλος κλιματικής αλλαγής είναι χαμηλό ενώ κατά τη θερινή περίοδο που τα ξενοδοχεία ορεινών προορισμών έχουν μειωμένες τιμές το τέλος είναι υψηλό και ποσοστιαία αποτελεί σημαντική επιβάρυνση για όποιον επιλέξει ένα ορεινό προορισμό, τη θερινή περίοδο, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητα του.

«Ο οριζόντιος χαρακτήρας του μέτρου δημιουργεί προβλήματα», σημειώνει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στη ζήτηση για τις εορτές των Χριστουγέννων επισημαίνει ότι υπάρχει μια κινητικότητα και είναι εμφανής η τάση του κόσμου να ταξιδέψει.

ot,gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις