ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον Δήμαρχο Τρίπολης

Κοινοποίηση
Tweet

Επίσκεψη στο δημαρχείο και συζήτηση περί αυτοδιοικητικών θεμάτων

"Με τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη συναντήθηκε ο Πέτρος Ψωμάς, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών επαφών του ανά την Ελλάδα" αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ.

Και προσθέτει: "Ο επικεφαλής του σπιράλ επισκέφτηκε το δημαρχείο της Τρίπολης και παρουσίασε στον συνομιλητή του το όραμα και τις δράσεις του σπιράλ για την Πάτρα, ενώ κατέγραψε τις επιτυχίες και τις καλές πρακτικές του Δήμου Τρίπολης, κατά την τελευταία πενταετία.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης έχει πετύχει αξιόλογο έργο σε διάφορους τομείς και οι ντόπιοι τον αντάμειψαν, πέρυσι, με την επανεκλογή του. Έχει ασχοληθεί αποτελεσματικά με την αποκατάσταση πολλών εμβληματικών κτιρίων του δήμου (παλαιό δημαρχείο, Πνευματικό Κέντρο, Μουσεία, Βίλα Τουρκοβασίλη κ.α), κατάφερε την ένταξη της Τρίπολης στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και έχει επιτύχει σημαντικές νίκες τόσο στην επένδυση στις πράσινες μετακινήσεις, όσο και στη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για τον δημότη.

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του στον κοινωνικό τομέα αποδεικνύουν πώς μία δημοτική αρχή με όραμα, με σωστές διεκδικήσεις και με πραγματική διάθεση προσφοράς μπορεί να παρέχει επιπλέον υπηρεσίες στους δημότες και όχι να κλείνει υπάρχουσες δομές. Ο Πέτρος Ψωμάς πληροφορήθηκε επίσης με ενδιαφέρον πως η δημοτική αρχή της Τρίπολης έχει παραχωρήσει γραφεία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο κτίριο του παλιού δημαρχείου της πόλης.

Υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα του Δημάρχου Τρίπολης έχει η καθημερινότητα, ενώ έχει δώσει μεγάλη έμφαση και στην αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων και δημοτικών αθλητικών υποδομών. Οι δύο άντρες μοιράστηκαν κοινούς προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της αυτοδιοίκησης, αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που απασχολούν τους δήμους τους και συμφώνησαν στη συνέχιση της επικοινωνίας τους, σε πλαίσιο αλληλο-ενημέρωσης και συνεργασίας.

Στην Τρίπολη ο επικεφαλής του σπιράλ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με δημοτικούς παράγοντες, να δει κεντρικά έργα ανάπλασης, να συζητήσει με ανθρώπους της εστίασης και του επιχειρείν, να ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο, να περπατήσει την πόλη και να επισκεφτεί δημοτικούς χώρους και υπηρεσίες. Παρακολούθησε, τέλος, τις εκδηλώσεις υποδοχής των ξένων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγών (Erasmus+, EUNICE). Στις δράσεις συμμετείχαν αιρετοί της αυτοδιοίκησης από Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Σπάρτη, με μόνη Πατρινή συμμετοχή την παρουσία του επικεφαλής του σπιράλ".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις