ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς πλοία από αύριο η χώρα - Απεργούν την Τετάρτη οι δάσκαλοι

Κοινοποίηση
Tweet

Για 48 ώρες δεν θα έχει πλοία η χώρα

Χωρίς πλοία θα είναι η χώρα για 48 ώρες καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου, ενώ την Τετάρτη δεν θα γίνουν μαθήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

 Με βασικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23% και την άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση στις 22 & 23 Οκτωβρίου στις κατηγορίες των Ακτοπλοϊκών Οχηματαγωγών Επιβατικών Διεθνών Πλοών και Κρουαζιεροπλοίων.

 Σε απεργία και οι δάσκαλοι

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στις 23 Οκτωβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρουν, απεργούν διεκδικώντας «αξιοπρεπείς» όρους διαβίωσης, ζητούν την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαίδευση, ενώ δεν συμφωνούν και αρνούνται να προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με «όχημα» τη λεγόμενη «αξιολόγηση», όπως οι υποστηρίζουν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία, και όχι στάση εργασίας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε απεργιακή συγκέντρωση που θα διοργανώσει την ίδια μέρα, στις 12:00 στα Προπύλαια.

 Έτσι, κλειστά θα είναι τα δημοτικά σχολεία αλλά και τα νηπιαγωγεία.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις