ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση Alco: Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ- Ο Κασσελάκης θα έβγαινε ξανά πρόεδρος εκτιμά το 57%

Κοινοποίηση
Tweet

Ο παλμός των πολιτικών εξελίξεων

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον αποκλεισμό Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, η Alco καταγράφει τον παλμό των πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του Alpha, αν και οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, σε ποσοστό 49% απαντούν ότι κανένα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δε μπορεί να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική.

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να επηρέασαν δραματικά την εικόνα που έχει ο κόσμος, ούτε για το κόμμα αλλά ούτε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Συγκεκριμένα, το 58% απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε ούτε ενισχυμένο αλλά ούτε και αποδυναμωμένο από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ για την εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη, η πλειοψηφία απαντάει ότι είναι «το ίδιο καλή».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος όσο και το γενικό σύνολο, απαντάει ότι διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση αν η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε νέα εκλογή του, οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν «ναι» σε ποσοστό 57%

Στην κάρτα της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ευνοημένο από την πολιτική συγκυρία. Κερδίζει το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών σε δημοσκοπήσεις ενώ αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το χαμηλότερο τα τελευταία χρόνια.

Η ΝΔ παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις του κόσμου, σε ποσοστό 25%

Η δημοσκόπηση της Alco, ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες, δηλαδή στις 19/10/24…

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις