ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

772 κλήσεις στην αστυνομία για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας σε μία εβδομάδα

Κοινοποίηση
Tweet

270 συλλήψεις για παραβατικότητα ανηλίκων

Μέσα σε μία εβδομάδα η αστυνομία δέχτηκε πάνω από 700 κλήσεις για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, ενώ στα εβδομαδιαία στοιχεία της Αστυνομίας αποτυπώνεται και τα αυξανόμενα περιστατικά της βίας ανηλίκων, μιας και οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 194 συλλήψεις ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, την περασμένη εβδομάδα από 14 έως 20 Οκτωβρίου 2024, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε 772 κλήσεις που έγιναν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ σε 123 γυναίκες χορηγήθηκε η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν 404 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 270 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν 5 θύματα σε δομές και 18 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Σε όλη τη χώρα έχουν εξασφαλιστεί ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Ανήλικη παραβατικότητα
Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, εφαρμόζονται δράσεις από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα:

6.428 έλεγχοι ατόμων,
368 προσαγωγές,
194 συλλήψεις, ενώ
βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις