ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στο Γηροκομειό: Υπόλογος για εμπρησμό εξ αμελείας ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής

Κοινοποίηση
Tweet

Οι αντιφάσεις του βασικού υπόπτου, το πόρισμα του πραγματογνώμονα και ο σχηματισμός δικογραφίας.

Στην Εισαγγελία Πατρών διαβιβάστηκε η πολυσέλιδη δικογραφία που συντάχθηκε από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) Δυτικής Ελλάδας για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου στο Γηροκομειό της Πάτρας.

Η έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ανθρώπινη ενέργεια και συγκεκριμένα για εμπρησμό από αμέλεια, υποδεικνύοντας συγκεκριμένο άτομο. 

Βασικός ύποπτος, φέρεται ηλικιωμένος ιδιοκτήτης οικοπεδικής έκτασης εντός της οποίας εκδηλώθηκε η φωτιά και εξαρχής είχε κληθεί να καταθέσει.

Οπως ανέφεραν πηγές, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τις Εισαγγελικές Αρχές, καθώς όπως υποστηρίζεται η «υπόθεση είναι καλά δεμένη».

Ο ηλικιωμένος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το που βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως εμφάνισε άλλοθι υποστηρίζοντας πως απουσίαζε από το σημείο την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ωστόσο οι ισχυρισμοί του φαίνεται, πως έπεσαν στο κενό. Το άλλοθι της απουσίας καταρρίφθηκε από τις καταθέσεις της συζύγου του και αυτοπτών μαρτύρων. Την παρουσία του στο χώρο, επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους κάτοικοι της περιοχής.

Για ανθρώπινη παρέμβαση, έχοντας αποκλείσει τον παράγοντα του «τυχαίου γεγονότος», από εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ανάφλεξη ηλεκτροφόρων καλωδίων, έκανε λόγο στο πόρισμά του και ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, με το πόρισμα να μην διευκρινίζει, εάν πρόκειται για ενέργεια εκ προθέσεως ή από αμέλεια.

Διαπίστωση, που επιβεβαίωνε τις αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Πατρών. Πλήρης ταύτιση υπήρξε και για το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς σε έκταση επί της οδού Ερρίκου Ντυνάν.

*πηγη: Εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις