ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντώνης Χαροκόπος: Γιατί δεν ξεκίνησαν τα έργα για την επικίνδυνη καθίζηση στην Αρόη;

Κοινοποίηση
Tweet

Το σοβαρότατο ζήτημα της καθίζησης στην περιοχή της Αρόης θέτει με ερώτησή του προς τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας ο δημοτικός σύμβουλος

Το σοβαρότατο ζήτημα της καθίζησης στην περιοχή της Αρόης θέτει με ερώτησή του προς τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», Αντώνης Χαροκόπος στο πλαίσιο της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, ο κ. Χαροκόπος ζητάει απαντήσεις για τους λόγους που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα έργα, παρά το γεγονός ότι είχαν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

«Όπως γνωρίζετε, στην οδό Ομήρου, στην περιοχή της Αρόης Πατρών, το έδαφος έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να έχει υποστεί καθίζηση και να κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες που στέκουν πάνω του, οχήματα και πολίτες» σημειώνει στην ερώτησή του  ο κ. Χαροκόπος και συνεχίζει:

 «Παρότι πρόκειται για χρόνιο και σοβαρότατο πρόβλημα, που έχει αναδειχθεί επανειλημμένως από τον τοπικό τύπο, καθώς ενδεχόμενες συνέπειες πρόκειται να αποβούν ανεξέλεγκτες και μοιραίες, σε περίπτωση περαιτέρω καθίζησης ή σε πρόκληση σεισμού, οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν απροστάτευτοι διότι ο Δήμος δεν έχει προβεί σε κανένα έργο αποκατάστασης και αντιστήριξης του δρόμου.

 Ειδικά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να επιλέξουν τη νομική οδό για να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους εκθέτει ακόμα περισσότερο τη Δημοτική Αρχή. 

  Λαμβάνοντας υπόψη ότι το έργο είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

·        Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα για την υλοποίησή του, εφόσον αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση κάθε δήμου η ασφάλεια των δημοτών του;

·        Πότε έχει προγραμματίσει ο Δήμος να ξεκινήσουν τα έργα αντιστήριξης και επισκευής της οδού Ομήρου;» καταλήγει η ερώτηση του κ. Χαροκόπου.

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις