MORE SPORTS

/

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα;

Κοινοποίηση
Tweet

Σχετική πρόταση

Η Διεθνής Αθλητική Οργάνωση "International Children’s Games" για τον Παιδικό Αθλητισμό μεταξύ Δήμων, αποτελεί το μεγαλύτερο Δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον παιδικό Αθλητισμό, αλλά και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, στον Παιδικό Αθλητισμό.

Τελεί υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Ε., διοικείται όμως από τους δημάρχους των πόλεων που έχουν φιλοξενησει το Αθλητικό αυτό γεγονός και διοργανώνει αγώνες μεταξύ παιδιών, ηλικίας 12-15 ετών.

Από το 1968 έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 56 διοργανώσεις σε 32 διαφορετικές χώρες, με τη συμμετοχή περίπου 55.000 παιδιών από 600 πόλεις, 110 χώρες και των 5 ηπείρων, σε 37 διαφορετικά Ολυμπιακά Αθλήματα.

Σε αυτήν τη διοργάνωση συμμετέχουν και δήμοι από την Ελλάδα, με πρώτο το Δήμο Σπάρτης, το 1994. Οι αγώνες έχουν διοργανωθεί 3 φορές στην Ελλάδα (Σπάρτη 1997, Πάτρα 2003, Αθήνα 2009).

Σε συνάντηση που είχε ο Νεοκλής Κρητικός, βουλευτής της ΝΔ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένοι αγώνες συνδέονται άμεσα με την Αρχαία Ελλάδα, αφού στην Αρχαία Ολυμπία διεξάγονταν Ολυμπιακά Αγωνίσματα μεταξύ παιδιών, δηλωτικό της προϋπάρχουσας σύνδεσης με τον Ολυμπισμό και την αρχαία κληρονομιά.

Συμφώνησαν, πως οφείλουμε να προσπαθήσουμε να φέρουμε παιδιά απ' όλο τον κόσμο πιο κοντά στην Ελλάδα, στον πολιτισμό της, στα ολυμπιακά Ιδεώδη της Ανοχής, Ισότητας, Ίσης Μεταχείρισης και πάνω απ' όλα της Ειρήνης.

Κατέθεσε λοιπόν πρόταση υπόψη του κ. Υπουργού, η Ελλάδα (ένας ή περισσότεροι ελληνικοί Δήμοι) με τη βοήθεια μιας περιφέρειας και του υπουργείου, να διεκδικήσουν τη διεξαγωγή των αγώνων τα αμέσως επόμενα χρόνια. Επισημαίνω πως το 2025, διοργανώτρια πόλη θα είναι το Ταλίν της Εσθονίας και το 2026 η Hualien της Ταϊβάν.

Ο κ. Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση και έδωσε ήδη εντολή, να διερευνηθεί η δυνατότητα, η Ελλάδα να διοργανώσει αυτήν την παγκόσμια συνάντηση παιδιών από όλο τον κόσμο!

Μέλος της της Ε.Ε. της I.C.G. είναι ο πατρινός Νίκος Τζανάκος

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports