ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη συνεδρίαση Πολιτικού Κέντρου – «Είναι χρέος μας να εργαστούμε για μία αξιόπιστη αντιπολίτευση»

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα οργανωθούν καμπάνιες ενημέρωσης ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Στην αποτίμηση της πρώτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 Αφού ξεκίνησε σημειώνοντας ότι η σύνθεση υπηρετεί την ενότητα και την κυβερνητική προοπτική του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε με τους σκοπούς της δημιουργίας του οργάνου που είναι ο συντονισμός των δράσεων και της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του κόμματος, μέσα από την ανάδειξη όλων των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες και η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να βρει λύσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα οργανωθούν καμπάνιες ενημέρωσης ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία στρέφει ξανά το βλέμμα της στο ΠΑΣΟΚ, είναι χρέος μας να εργαστούμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις, ασκώντας δυναμική, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση αλλά και διαμορφώνοντας το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τη φθορά της κυβέρνησης δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικά ευνοϊκές για το ΠΑΣΟΚ και έγινε μεγάλη συζήτηση για την βελτίωση της επικοινωνίας σε ένα περιβάλλον όχι πάντα φιλικό, όπως κάποια στιγμή ειπώθηκε.

Αποψη του Ν. Ανδρουλάκη, σύμφωνα με συνομιλητές του, είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου άλλαξαν στρατηγική σε σχέση με την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» και ενώ αρχικά είχαν θετική στάση, τελικά στράφηκαν ενάντια.

Για τα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο συντηρώντας την κινητικότητα, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ ενός συνυποσχετικού που θα αφορά μόνο τις θαλάσσιες ζώνες.

 Αποφασίστηκε να σχεδιαστούν καμπάνιες στα μεγάλα θέματα (πχ μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εργασιακές σχέσεις κα) κατά το πρότυπο της καμπάνιας για τη στεγαστική πολιτική που θεωρήθηκε επιτυχημένη.

Αναγνωρίστηκε ότι πρέπει να δοθεί σημασία στη βελτίωση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα, ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Πρωτοβουλίες θα αναλάβει το «In social», ως think tank της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Λ. Καρχιμάκη για την επικαιροποίηση του προγράμματος.

Ο Χάρης Δούκας διαφώνησε με την πρόταση να συμφωνηθεί ένα κείμενο με τα συμπεράσματα της συζήτησης, κάτι που ερμηνεύτηκε από κάποιους ως προληπτική κίνηση για να αποφύγει τη δέσμευσή του, αργότερα, σε αποφάσεις με τις οποίες, ενδεχομένως, θα διαφωνεί. Άλλοι θεωρούν ότι απλώς ήθελε να κάνει διακριτή την παρουσία του.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη επεξεργασίας συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει το ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της κυβερνητικής του εικόνας, ενώ τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός στα οργανωτικά συνδέεται με την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, πολιτική υπευθυνότητα και συλλογική δράση, σημειώνοντας ότι οι μάχες πρέπει να δίνονται παράλληλα στη Βουλή, στην κοινωνία και στο κόμμα.

Ο Θανάσης Γλαβίνας υποστήριξε ότι η λειτουργία του Πολιτικού Κέντρου έχει μεγάλη σημασία γιατί συμβολίζει την ενότητα, την εμπειρία, τη γνώση, την ανανέωση, δηλαδή όλα όσα πρέπει να χαρακτηρίζουν το νέο ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και τεκμηρίωση.

 Από τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση απουσίασε ο Παύλος Γερουλάνος λόγω χειρουργικής επέμβασης.

Προγραμματίστηκε ότι θα συναντιούνται κάθε Δευτέρα, με την εξαίρεση της επόμενης εβδομάδας, όταν θα συναντηθούν την Πέμπτη, λόγω της 28ης Οκτωβρίου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις