STYLE

/

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ στη γαλλική Vogue: «Ούτε που φαντάζομαι να βγω έξω χωρίς κόσμημα»

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η 71χρονη Γαλλίδα star θεωρεί κάθε εμφάνιση ημιτελή εάν δεν περιλαμβάνει jewelry

H πολυβραβευμένη Γαλλίδα πρωταγωνίστρια Ιζαμπέλ Ιπέρ, μόλις κατάκτησε το βραβείο Prix Lumiere 2024 στο ομώνυμο φεστιβάλ της Λυών, γιορτάζοντας 50 χρόνια καριέρας.

Το όνομά της όμως δεν συνδέεται μόνο με τους μεγάλους σκηνοθέτες Godard, Tavernier, Ozon, Τéchiné, Wajda και με πάνω από 100 ταινίες, αλλά και με τη διεθνή μόδα. Η 71χρονη ηθοποιός και παραγωγός έχει εξελιχθεί σε style icon ως ambassador του οίκου Balenciaga ενώ διατηρεί σταθερούς δεσμούς με τα υπερπολυτελή και εκθαμβωτικά κοσμήματα Chopard. Μίλησε μάλιστα στη Vogue France ως μούσα της haute jewellery.  

Όπως ανάφερε το πρώτο κόσμημα που θυμάται ήταν ένα παιδικό της μετάλλιο. Πιο πολύτιμο κόσμημα στη ζωή θωρεί ένα οικογενειακό μονόπετρο.

Απολαμβάνει να φοράει κοσμήματα στο κόκκινο χαλί και ειδικά η Chopard τη συνοδεύει σε διάφορα φεστιβάλ και επίσημες περιστάσεις.

«Όμως και στην καθημερινότητά μου λατρεύω τα κοσμήματα. Βέβαια δεν μιλάμε για τόσο statement κομμάτια, αλλά ούτε που φαντάζομαι να βγω έξω χωρίς κόσμημα» δήλωσε στο περιοδικό. Τα επιλέγει ανάλογα με το ντύσιμό της, αλλά επηρεάζεται και από τις τάσεις. Της αρέσει που σήμερα το styling έχει απελευθερωθεί συγκριτικά με τους κανόνες στο παρελθόν. «Κάθε αμφίεση χωρίς κόσμημα δεν είναι ολοκληρωμένη» κατά την άποψή της. Τα θεωρεί στοιχεία της ανάπτυξης του προσωπικού χαρακτήρα.

Με Cartier στην φετινή, κινηματογραφική Μόστρα Βενετίας

Με Cartier στην φετινή, κινηματογραφική Μόστρα Βενετίας

Θυμάται π.χ. πως στην ταινία «L'Inondation» του Igor Minaïev, φορούσε ένα κολιέ από τιρκουάζ που αντιπροσώπευαν ακριβώς την  ηρωίδα. Ως πιο αξιομνημόνευτη στιγμή πάντως στην haute joaillerie ξεχωρίζει το περιδέραιο με πελώριο ζαφείρι Κεϋλάνης με το οποίο εμφανίστηκε παλιότερα ως πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.

Το πελώριο ζαφείρι που έσκισε στο red carpet

Βασική αρχή πάντως όσο αφορά την εικόνα θεωρεί το «Less is more» και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί. Ακόμα και τα πιο extravagant πράγματα, τα οποία και εκείνη κάθε τόσο υιοθετεί, στη βάση τους παραμένουν απλά. «Και δεν το λέω υποτιμητικά αλλά αναφέρομαι στην υπερβολή και τη φλυαρία» εξηγεί.  

Ειδήσεις Τώρα

Η καλύτερη παράσταση στην Αθήνα: Oι κριτικοί θεάτρου ψήφισαν, μεγάλος κερδισμένος «Ο αποτυχημένος»

Tα bridal looks της Μαριακάρλα Μπόσκονο αποδεικνύουν πως ζει και αναπνέει μέσα στη μόδα

Zara Home+ Vincent Van Duysen, ο ορισμός της διαχρονικής λιτότητας στοχεύει στο ευρύτερο κοινό

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View