ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρέλαβαν το γήπεδο Σαραβαλίου με γούβες ως καλά καμωμένο- Η παρέμβαση Αϊβαλή και το αδιανόητο των απαντήσεων

Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
espilkon1@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Αυτό παρέλαβε πριν ένα μήνα δηλαδή η Δημοτική Αρχή της Πάτρας από το έργο ύψους 286.846,23 ευρώ, προκειμένου να επιστραφεί στον εργολάβο η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.

Οι εικόνες που βλέπετε, είναι από το γήπεδο του Σαραβαλίου. Είναι εικόνες μετά την παραλαβή του έργου αντικατάστασης και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα.

 

Αυτό παρέλαβε  πριν ένα μήνα δηλαδή η Δημοτική Αρχή της Πάτρας από το έργο ύψους 286.846,23 ευρώ, προκειμένου να επιστραφεί στον εργολάβο η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης.

Με λίγα λόγια, πληρώσαμε 286.846,23 ευρώ, για ένα έργο, το οποίο σε ένα με δύο χρόνια, και με βάση την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, ίσως και να χρήζει ξανά τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα και όχι μονο.

Το θέμα επανήλθε προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής μετά από απόσυρση σε προηγούμενη επιτροπή μετά τις παρατηρήσεις της παράταξης Σβόλη για να λάβει η τελευταία ως απάντηση –κατά κύριο λόγο- το ότι ο Δήμος Πατρέων δεν έχει  υπαλλήλους για να κάνουν σωστή συντήρηση του έργου, ότι έχουμε πολλές ομάδες και ότι γίνονται πολλές ώρες χρήση του γηπέδου, γι' αυτό το λόγο και το γήπεδο έφτασε σήμερα στην κατάσταση που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του δημοτικού σύμβουλου Φίλιππου Οικονόμου.

Η παρέμβαση του μηχανικού και επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» Βασίλη Αϊβαλή έφερε στο φως ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς αντιλαμβάνεται την εκτέλεση των έργων η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Για το  συγκεκριμένο έργο λοιπόν, υπήρξε από τον Απρίλιο του 2023, βεβαίωση ολοκλήρωσης των εργασιών, ενώ ήταν υποχρέωση του εργολάβου η συντήρηση σύμφωνα με την συγγραφή υποχρεώσεών του στη σύμβαση που είχε υπογραφεί, για 15 μήνες, μέχρι δηλαδή και τον Ιούνιο του 2024.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2024, ένα μήνα μόλις δηλαδή πριν τραβηχτούν οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τρέχουσα κατάσταση, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου έκανε αυτοψία και αποφάσισε να γίνει πρωτόκολλο παραλαβής του έργου, βρίσκοντάς τα δηλαδή όλα καλά καμωμένα για να απαντά σήμερα ότι για την κατάσταση ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού, και η πολυωρη χρήση του από τις ομάδες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αϊβαλής, από την τεχνική περιγραφή του έργου δεν προκύπτει εγγύηση για συγκεκριμένες ώρες χρήσης αλλά μόνο για τα υλικά -για 3 χρόνια- εφόσον τηρούνται οι οδηγίες συντήρησης του γηπέδου. Ο εργολάβος, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Αϊβαλής, φέρεται έως τον Ιούνιο  του 2024 να μην έκανε τίποτα!

«Στα απίστευτα που ειπώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ήταν και  το ότι το γήπεδο θα έπρεπε από την ημέρα ολοκλήρωσης της κατασκευής του μέχρι την οριστική παραλαβή να είναι κλειστό  και να μην γίνεται χρήση του έτσι ώστε να έχει την συντήρηση ο εργολάβος. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τους δρόμους» σύμφωνα με την δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με τον κ. Αϊβαλή, να επισημαίνει ότι «ο έλεγχος καλής λειτουργίας και η συντήρηση του δεκαπενταμήνου επιβάλλεται από τον νόμο στον κατασκευαστή με πλήρη χρήση της κατασκευής για να επιβεβαιωθεί η καλή λειτουργία από την υπηρεσία και μετά να γίνει η οριστική παραλαβή και να επιστραφεί η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης στον εργολάβο».

Το γήπεδο το οποίο πληρώσαμε με περίπου 300.000 ευρώ, είναι ήδη, λόγω των καθιζήσεων του εδάφους κάτω από τον χλοοτάπητα και των αστοχιών που υπάρχουν σε αυτόν, επικίνδυνο για τραυματισμούς αθλητών ενώ  το επιχείρημα  από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής περί μη  αρμοδιότητας του εργολάβου που τοποθέτησε τον χλοοτάπητα να στρώσει το έδαφος κάτω από αυτόν, φαντάζει τουλάχιστον αστεία.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις