ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα, λίγο πριν τις βροχές- Τα 16.000 φρεάτια, οι παρεμβάσεις, οι στόχοι και τα πιο επικίνδυνα σημεία

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Η κατάσταση σήμερα

Σε  master plan για τα όμβρια ύδατα προχωράει η ΔΕΥΑΠ και όπως λέει στο thebest.gr o πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Διονύσης Κλάδης, ήδη έχει ανατεθεί σε εταιρία η εκπόνηση μελέτης που θα δώσει απαντήσεις για το τι έργα χρειάζονται προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

«Στην ουσία πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα, σε περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα. Θα διεκδικήσουμε μια τέτοια χρηματοδότηση γιατί τα θεωρούμε απαραίτητα», λέει ο κ. Κλάδης.

Εκτός από τις ήδη γνωστές περιοχές, που σε ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν, όπως η Αγίου Ανδρέου, η Ακτή Δυμαίων, η Όθωνος Αμαλίας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, λέει ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει η περιοχή των Δεμενίκων αλλά και η οδός Ευβοίας «αυτά είναι ακόμα δυο σημεία της πόλης στα οποία θα πρέπει να γίνει ουσιαστική παρέμβαση. Το υπάρχον δίκτυο καθαρίζεται αλλά δεν επαρκεί για να πάρει όλο το νερό που πέφτει. Επίσης, στο κέντρο της Πάτρας, στην Τριών Ναυάρχων μέχρι την Αγίου Νικολάου, θα προχωρήσει ένα έργο, όπου θα γίνουν διανοίξεις στις κάθετες οδούς ώστε να μπορούν να φεύγουν τα νερά προς τη θάλασσα. Όλα αυτά είναι στο μυαλό μας και το επόμενο διάστημα θα τα δρομολογήσουμε  γιατί πρέπει να γίνουν. Είναι μεγάλα έργα, υψηλού προϋπολογισμού και θα διεκδικήσουμε τα χρήματα για να τα υλοποιήσουμε. Μόνο αυτά τα δυο έργα που σας προανέφερα, φτάνουν κοντά τα 15 εκατομμύρια ευρώ».

Η κατάσταση σήμερα

 «Στην Πάτρα, υπάρχουν καταγεγραμμένα 16.000 φρεάτια και στη διάρκεια των εργολαβιών που έχουμε, που είναι 18μηνες, προχωράμε στον καθαρισμό τους. Ο καθαρισμός, δεν αφορά μόνο τις σχάρες αλλά και τους κάδους τους, τους αγωγούς, τις εκβολές, γενικότερα το δίκτυο. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με τον καθαρισμό. Φέτος, πήραμε και κάποια πρόσθετα μέτρα, στην Ρήγα Φεραίου, όπου είχαμε πέρυσι τα προβλήματα. Πήγαμε με εξιδεικευμένα συνεργεία και καθαρίσαμε τον αγωγό στον πεζόδρομο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι» αναφέρει ο κ. Διονύσης Κλάδης, σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των φρεατίων προτού ξεκινήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις και βρεθεί η Πάτρα αντιμέτωπη με πλημμυρικά φαινόμενα.

 «Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι τα δίκτυα που υπάρχουν στην πόλη είναι παλιά και φτιάχτηκαν βασισμένα σε μια πόλη που τότε ήταν μικρότερη και είχε άλλες απαιτήσεις. Υπό αυτή την άποψη, μπορεί να συντηρείς και να καθαρίζεις το δίκτυο αλλά να μην είναι επαρκές».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις