ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα - Αναφορές για ομήρους - ΔΕΙΤΕ LIVE

Κοινοποίηση
Tweet

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια

ΝΕΟΤΕΡΟ: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, δήλωσε ο δήμαρχος της επαρχίας Καχραμανκαζάν Σελίμ Τσιρπάνογλου στο τηλεοπτικό κανάλι Tele1.

O υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, δήλωσε: «Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της TUSAS της Αγκυρας. Δυστυχώς στην επίθεση είχαμε 3 μάρτυρες και 14 τραυματίες. Είθε ο Θεός να ελεήσει τους μάρτυρες μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με επιμονή και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Τι γέχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής
* Φονική επίθεση σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας κοντά στην Αγκυρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και 5 τραυματίες.
* Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα ένοπλων να εισέρχονται στο κτίριο εν μέσω πληροφοριών για πυροβολισμούς και μια δυνατή έκρηξη.
* «Έγινε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της TUSAS στο Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες και τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.
* Τα αίτια της έκρηξης και των πυροβολισμών παραμένουν αδιευκρίνιστα.
* Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας και ότι υπήρχαν όμηροι μέσα στο κτίριο.
* Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι οι υπάλληλοι μέσα στο κτίριο μεταφέρθηκαν από τις αρχές σε καταφύγια και δεν επετράπη σε κανέναν να φύγει.
* Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν σε διαφορετικές εξόδους καθώς οι εργαζόμενοι σχολούσαν από τη δουλειά τους.
* Το πρακτορείο Anadolu είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εστάλησαν στο σημείο, ενώ οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια κατεστραμμένη πύλη και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα χώρο στάθμευσης.
* Οι δράστες έφεραν όπλα και σακίδια πλάτης καθώς έμπαιναν στο κτίριο.
* Το Anadolu ανέφερε ότι οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για την επίθεση.
* Η TUSAS είναι μια από τις σημαντικότερες αμυντικές και αεροπορικές εταιρείες της Τουρκίας.
* Παράγει το KAAN, το πρώτο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της χώρας, μεταξύ άλλων έργων, και έχει πάνω από 10.000 υπαλλήλους.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Η Γενική Εισαγγελία της Αγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε: «Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Εχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα από την Γενική Εισαγγελία της Αγκυρας σχετικά με την προδοτική τρομοκρατική επίθεση. Διορίστηκαν ανώτατος εισαγγελέας και 8 εισαγγελείς. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας». 

Το CNN TURK μετέδωσε: «Οι τραυματίες που βρίσκονται μέσα εκκενώνονται. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία. Μέσα εισήλθαν ομάδες των ειδικών δυνάμεων. Γίνονται επίσης επιθεωρήσεις από αέρος. Μπορούμε να πούμε ότι ένας από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησε την επίθεση χρησιμοποίησε μακρύκανο όπλο».

Αγνωστο αν υπάρχουν όμηροι
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αν υπάρχουν όμηροι. Οι δυνάμεις ασφαλείας κοιτούνται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ενδεχόμενο.

Πρώτη Ενημέρωση: Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας - TUSAŞ στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Hurriyet).

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έκανε λόγο, σε ανάρτησή του, για τρομοκρατική επίθεση, ενώ αναφέρθηκε και σε θύματα: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.  Σύμφωνα με το CNN Turk, η υποψία για τρομοκρατική επίθεση είναι ισχυρή, καθώς παρατηρήθηκε ένα όχημα με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να διέρχεται από την πύλη και να ακολουθούν συγκρούσεις με άντρες από την ομάδα φύλαξης της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με το NTV, οι πυροβολισμοί «έπεφταν βροχή», ενώ κάποιοι από το προσωπικό του συγκροτήματος ενδέχεται να έχουν κρατηθεί όμηροι.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις