ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Στο μικροσκόπιο τα ιατροδικαστικά πορίσματα, νέες κλήσεις για καταθέσεις

Κοινοποίηση
Tweet

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τους θανάτους των βρεφών από τις αρχές του 2021

Το αποτέλεσμα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις του θανάτου τεσσάρων βρεφών από την Αχαΐα και την Ηλεία.  

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, θα εξεταστούν τόσο τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχει σχηματίσει η Αστυνομία, όσο και τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των βρεφών που απεβίωσαν, αλλά και από πρόσωπα του ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος των οικογενειών των βρεφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τους θανάτους των βρεφών από τις αρχές του 2021, οπότε καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

Οπως προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, δύο βρέφη απεβίωσαν από διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας, για ένα βρέφος είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ για το τέταρτο βρέφος αναφέρεται ότι είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Συγκεκριμένα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2021 ενημερώθηκε από το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας το Γ’ Αστυνομικό Τμήμα της πόλης για αιφνίδιο θάνατο βρέφους που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου του 2020. Το βρέφος είχε διακομιστεί νεκρό στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ως αιτία θανάτου αναφέρεται, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, βρέθηκε νεκρό στις 19 Ιουνίου του 2022 ένα βρέφος που είχε γεννηθεί την 1η Ιουνίου του ίδιου έτους. Αμέσως μετά τη γέννησή του το βρέφος είχε διακομιστεί στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, λόγω δυσχέρειας σίτισης και εξετάσεων. Επειτα από έξι ημέρες νοσηλείας δόθηκε εξιτήριο στο βρέφος. Στις 19 Ιουνίου το βρέφος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαΐας, οπού εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ως αιτία θανάτου αναφέρεται και σε αυτή την περίπτωση η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Η τρίτη περίπτωση αφορά τον θάνατο ενός βρέφους που απεβίωσε στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας, στις 17 Οκτωβρίου του 2023. Το συγκεκριμένο βρέφος είχε γεννηθεί στις 18 Αυγούστου του 2023 και έναν μήνα μετά είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο παίδων «Καραμανδάνειο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ανέφερε πως το βρέφος είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Στην τέταρτη περίπτωση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, στις 5 Αυγούστου του 2024, ένα βρέφος που είχε γεννηθεί στις 4 Μαΐου του 2023. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οσον αφορά τα αίτια θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους παραμένουν απροσδιόριστα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να εξεταστεί η περίπτωση του θανάτου ενός νηπίου στις 6 Φεβρουαρίου του 2014 στο Αργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος είχε γεννηθεί στις 26 Αυγούστου του 2012 και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη μητέρα του στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του και ως αιτία θανάτου αναφέρεται η λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού και διάμεση πνευμονίτιδα.  

kathimerini.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις