ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περισσότεροι από 200 μαθητές την ημέρα αποβάλλονται για χρήση κινητού - 350 αποβολές στη Δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση
Tweet

Ποια περιφέρεια έρχεται πρώτη

Ξεπέρασαν τις 6.043 οι αποβολές μαθητών για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από την έναρξη του σχολικού έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Από το συνολικό αριθμό των περιστατικών προκύπτει ότι κάθε ημέρα αποβάλλονται περίπου 208 μαθητές από τα σχολεία όλης της χώρας. Στη γεωγραφική διασπορά, τα πρωτεία κατέχει η Αττική με περισσότερες από 2.000 αποβολές. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με περίπου 800, τις 600 έχουν υπερβεί οι αποβολές στην Κρήτη και τις 350 στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία, του υπουργείου Παιδείας. Μικρότερος είναι ο αριθμός των αποβολών στις περιοχές κατά φθίνουσα σειρά: Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Νότιο Αιγαίο, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα.

 Από την πλευρά του υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με την εφαρμογή της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία, καθώς είπε ότι «είναι θεαματικά καλή». Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι ένα μέτρο όχι απλώς θετικό, αλλά αναγκαίο και χάρηκα που δημοσκόπηση έδειξε ότι 86% είναι υπέρ».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις