ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ισραηλινά χτυπήματα σε Βηρυτό και Δαμασκό

Κοινοποίηση
Tweet

Βίντεο από την επίθεση

Σε Δαμασκό και Βηρυτό χτύπησε τις τελευταίες ώρες ο στρατός του Ισραήλ που προετοιμάζεται παράλληλα για την επίθεση στο Ιράν, με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή  να κλιμακώνεται.

Μια πολυκατοικία στη Δαμασκό βομβάρδισε ο στρατός του Ισραήλ τα ξημερώματα της Πέμπτης (24.10.2024) σύμφωνα με συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

 Από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Δαμασκό και σε στρατιωτική τοποθεσία κοντά στη δυτική πόλη Χομς τα ξημερώματα της Πέμπτης σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυμάτισαν επτά, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την κεντρική συνοικία Kafr Sousa της Δαμασκού και μια στρατιωτική τοποθεσία στην ύπαιθρο της Χομς, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Για ακόμα ένα βράδυ, το Ισραήλ «σφυροκόπησε» την Βηρυτό, με τον πρώτο στόχο του να είναι λίγα μέτρα από την πρεσβεία του Ιράν στην πόλη.

Το συγκεκριμένο χτύπημα του Ισραήλ έγινε στο δεύτερο όροφο κτιρίου, πάνω από σούπερ μάρκετ και πολύ κοντά στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.

 

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Χεζμπολάχ στη συνέχεια απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το κτίριο που χτυπήθηκε στη νότια Βηρυτό, με αναφορές να κάνουν λόγο για πολλά θύματα.

Όμως δεν ήταν το μοναδικό χτύπημα στη Βηρυτό, καθώς ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις στο Νότιο Τομέα της πόλης που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ

Το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen του Λιβάνου μετέδωσε ότι ένα γραφείο του έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης.

Σε ενημερωτικό μήνυμα στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου, διευκρινίζεται πως το γραφείο «είχε εκκενωθεί» πριν από τον βομβαρδισμό του πολυώροφου κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, σε προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ για εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο – Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι απώθησε ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα
Λίγο νωρίτερα, είχαν ηχήσει σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ εξαιτίας ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ενημέρωσαν ότι τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, εκ των οποίων δύο αναχαιτίστηκαν. Ρεπορτάζ του δικτύου Channel 12 αναφέρει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τις IDF και άλλες δύο έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον μιας ισραηλινής στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στα νότια της Χάιφα, της μεγαλύτερης πόλης του βόρειου Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή της, η φιλοϊρανική οργάνωση υποστηρίζει ότι οι μαχητές της εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση με «ένα σμήνος drone στη βάση Τιράτ Κάρμελ».

Η οργάνωση Χεζμπολάχ υποστήριξε επίσης, ότι χρησιμοποίησε «πυραύλους ακριβείας» και νέους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για πρώτη φορά στις συγκρούσεις της με τον ισραηλινό στρατό.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις