ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης

Συναγερμός στην Άγκυρα: Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (Screenshot)

Κοινοποίηση
Tweet

«Είναι μέλος του PKK», λέει ο Τούρκος ΥΠΕΣ

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ο άνδρας τρομοκράτης που πραγματοποίησε χθες την επίθεση στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία TAI στην Άγκυρα ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Αλί Ορέκ, μέλος του PKK. Η ταυτοποίηση της γυναίκας είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε το ταξίδι του στο Καζάν της Τουρκίας, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής των BRICS μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά της TAI και επιστρέφει στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν αναμένεται να παραστεί στις κηδείες των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ποια είναι η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ;

Η ΤΑΙ, το σημείο όπου έγινε η επίθεση, είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης αεροπορικών πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380 και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M. Επίσης, εκεί παράγονται τα πιο εξελιγμένα όπλα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όπως το πολεμικό αεροπλάνο 5ης γενιάς το ΚAAN, το πρώτο drone της Τουρκίας, το ANKA, το εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος HURJET και τα ελικόπτερα ΑΤΑΚ και GOKBEY.

πηγή ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις