ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι λένε στο thebest οι διοργανωτές της Halloween παρέλασης στην Πάτρα

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
konstantina_andriopoulou@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Μια παρέα, περίπου 20 Πατρινών, αποφάσισε, να φέρει φέτος το Halloween στην πόλη μας

Μια παρέα, περίπου 20 Πατρινών, αποφάσισε, να φέρει φέτος το Halloween στην Πάτρα.

Η πρώτη σκέψη, για να γίνει παρέλαση στο κέντρο της πόλης ήρθε από τις αδελφές Μαρία και Χριστίνα Γεωργοπούλου και στη συνέχεια βρήκαν αρκετούς υποστηριχτές.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 2 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στη συμβολή του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου με την οδό Γούναρη. Η παρέλαση θα κινηθεί στον πεζόδρομο και θα ολοκληρωθεί στην οδό Αράτου.

«Πέρυσι φτιάξαμε ανιχνευτικά μια ομάδα για το Halloween στο facebook και είδαμε ότι είχε μεγάλη ανταπόκριση, έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την βόλτα στο κέντρο της Πάτρας. Είμαστε μια παρέα, που σκεφτήκαμε, να κάνουμε αυτή την παρέλαση, που ίσως καταφέρει να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Ήδη υπάρχουν περίπου 60 άτομα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και αφορά μικρούς και μεγάλους. Φαντασία χρειάζεται, ελεύθερα είναι, δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο γιατί δεν είμαστε γκρουπ. Εμείς θέλουμε να περάσουμε καλά» αναφέρει στο thebest.gr η Μαρία Γεωργοπούλου. «Η Πάτρα έχει και το Καρναβάλι, έχει και τους φοιτητές γιατί να μην γίνει ένας θεσμός και να προσελκύσουμε και τουρίστες; Ίσως να μεγαλώσει η παρέλαση στο μέλλον και να έρχονται με πούλμαν στην Πάτρα, ποτέ δεν ξέρεις. Άλλωστε, τέτοιες εκδηλώσεις, από τις μικρές παρέες ξεκινάνε και γίνονται θεσμοί. Θέλαμε να κάνουμε κάτι για την πόλη μας. Θεωρώ ότι Πάτρα, θα έπρεπε περισσότερα πράγματα να δείξει. Δεν είναι κακό να υπάρχουν ιδέες και να δράσεις που να μπορούμε να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα».

Και προσθέτει: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο, έχει και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του σχόλια. Το Halloween δεν είναι Αμερικάνικο, έρχεται από τις Σκανδιναβικές χώρες που γιορτάζουν την Ημέρα των Πάντων, όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να έρθουν σε «επαφή» με τους ανθρώπους τους, έχει να κάνει με την μετέπειτα ζωή από το θάνατο. Δεν έχει να κάνει, με τη φάρσα και κέρασμα, όπως το κάνει η Αμερική».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις