ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Novartis: Αναστέλλεται η προστασία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων

Κοινοποίηση
Tweet

Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι, σε βάρος των κατονομαζόμενων πολιτικών προσώπων δεν έχουν εντοπιστεί ποινικές ευθύνες

Με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, δύο από τους μέχρι πρότινος προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis δε θα έχουν πλέον καμία προστασία από τους ανθρώπους που κατονόμασαν ως εμπλεκόμενους για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της χώρας.

 Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε προστασία που υπήρχε υπέρ των συγκεκριμένων προσώπων αναστέλλεται. Αυτό σημαίνει ότι, τα -πολιτικά και μη- πρόσωπα που οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες κατονόμασαν ως εμπλεκόμενους, θα μπορούν, πλέον, να στραφούν εναντίον τους δικαστικά. Πρόκειται για τους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

 Για ποιο λόγο αναστέλλεται το καθεστώς προστασίας τους

Μετά από συνεχείς αιτήσεις ενδιαφερόμενων προσώπων ήρθε η κρίση περί ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων. Η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση για άρση της προστασίας των «Κελέση» και «Σαράφη». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι, η πραγματική ταυτότητά τους θα γίνει γνωστή, επιτρέποντας σε όσους έχουν έννομο συμφέρον και νιώθουν ότι ζημιώθηκαν από τις καταθέσεις τους, να μπορούν να στραφούν εναντίον τους.

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που είχαν κατονομαστεί ως αποδέκτες δώρων είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. Η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί ως προς τα πολιτικά πρόσωπα καθώς, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, σε βάρος των κατονομαζόμενων δεν έχουν εντοπιστεί ποινικές ευθύνες.

 Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο, ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει αίτηση με την οποία ζητούσε τον αποχαρακτηρισμό τους, ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας τους και την ανάσυρση της έγκλησής του εναντίον τους, για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις