ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουρκία: Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν - Αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια

Κοινοποίηση
Tweet

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), λίγο έξω από την Άγκυρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση χθες (23/10/24) στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Άγκυρα με πέντε νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS λόγω αυτής τη τρομοκρατικής επίθεσης. 

 Παράλληλα όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αυξάνεται το επίπεδο απειλής σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε σχέση με πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

Μέλη του PKK ήταν οι δυο δράστες της χθεσινής (23.10.2024) τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα.

 Ειδικότερα, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως Αλί Ορέκ, ήταν μέλος του PKK και είχε την κωδική ονομασία «Ρότζερ» ενώ το όνομα της γυναίκας είναι Mine Sevjin Alçiçek, η οποία ήταν εξίσου μέλος της κουρδικής οργάνωσης.

Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην Άγκυρα.

Αντίποινα της Τουρκίας στο PKK
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μετά την επίθεση στην Άγκυρα βομβαρδίστηκαν 47 στόχοι, θέσεις της κουρδικής οργάνωσης PKK και συμμάχων του, στο βόρειο Ιράκ και στο έδαφος της Συρίας. Οι δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 12 άμαχοι κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Oι υπουργοί Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είχαν «δείξει» εξαρχής ως υπεύθυνο για την επίθεση το ΡΚΚ. O μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ, διεθνοποιώντας το θέμα, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν δείχνουν ότι την τρομοκρατική επίθεση σχεδίασε και πραγματοποίησε το PKK και υποστήριξε ότι παρακλάδια του ΡΚΚ έχουν παρουσία στη Συρία.
 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις