ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: Στο 19,8% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου, μόλις 7,2 μονάδες πίσω από τη ΝΔ

Κοινοποίηση
Tweet

Το ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 20% στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA

Στις 7,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis.
 
Μικρές απώλειες καταγράφει ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένο, ενώ συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην ίδια μέτρηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ενώ οι περισσότεροι αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ είναι 7,2 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 22,5%, από 22% που ήταν το ποσοστό του τον Σεπτέμβριο. Σε πορεία ανόδου είναι το ΠΑΣΟΚ, που ενισχύεται κατά 3,7% από τον Σεπτέμβριο και φτάνει στο 15,3%.

Αντίθετα, συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πέμπτο κόμμα, υποχωρώντας από το 7% στο 6,8%. Στην τρίτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 7% (από 8,1%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,9% (από 7,2%).

Στο 4,1% είναι η Πλεύση Ελευθερίας (από 3,9), το 3,5% συγκεντρώνει η Φωνή Λογικής (από 4%), ενώ αισθητή είναι η ενίσχυση της Νέας Αριστεράς που από το 1,9% ανεβαίνει στο 3,1%. Όσο για την αδιευκρίνιστη ψήφο, διαμορφώνεται στο 10,3%.

Στο 19,8% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 19,8% από 15,7%. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2011 που η Metron Analysis καταγράφει τόσο υψηλό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα και στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνοντας 8,7%, πίσω από την Ελληνική Λύση (9%) και το ΚΚΕ (8,9%). Στο 5,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, στο 4,5% η Φωνή Λογικής και στο 4% η Νέα Αριστερά.

Η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 82,2%. Το κυβερνών κόμμα χάνει 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η συσπείρωση είναι στο 91%.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση είναι 53% και καταγράφει απώλειες προς ΠΑΣΟΚ (11,6%), Πλεύση Ελευθερίας (7,6%), ΚΚΕ (5,6%), ΜέΡΑ25 (2,4%), Ελληνική Λύση (1,8%) και Νέα Αριστερά (1%).

Δημοφιλέστερος ο Ανδρουλάκης
Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει από το 34%- που ήταν το ποσοστό του τον Σεπτέμβριο- στο 41%.

Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38%, ο οποίος χάνει δύο μονάδες, σταθερή στο 37% είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τέταρτος με 34% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, με 18% βρίσκεται στην όγδοη θέση πίσω και από τους Κυριάκο Βελόπουλο (22%), Αλέξη Χαρίτση (21%) και Αφροδίτη Λατινοπούλου (20%).

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση «κανένας» έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 29%, ενώ με 6% ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Αρνητική αξιολόγηση για Μητσοτάκη, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Αρνητικά αξιολογούν το έργο της κυβέρνησης (68%), αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (65%) οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση.

Την ίδια στιγμή, αρνητικά αξιολογεί το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (92%).

Το 68% εκτιμά ότι χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο. Η ακρίβεια είναι, σε μία ακόμα δημοσκόπηση, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, απάντηση που συγκεντρώνει 38%, ενώ η οικονομία ακολουθεί με 24%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% εκτιμούν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις