ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γεωργιάδης για προστατευόμενους μάρτυρες Novartis: Θέλω να μάθω ποιος τους έβαλε

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε βιντεο

Με την αποκάλυψη για το ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis  ανοίγει ένας νέος κύκλος με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να προαναγγέλλει αγωγές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Open  για τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis «σκοπός μου είναι να μάθω ποιος τους έβαλε».

 «Εγώ είχα πάντα εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. O θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα πλήττεται αν η ιδιότητα αυτή δίνεται σε ανθρώπους που δεν πρέπει. Εδώ έχουμε δύο ανθρώπους που πήραν την προστασία που προβλέπει ο νόμος και των οποίων οι καταγγελίες απεδείχθησαν δικαστικά όλες ψεύτικες. Άρα τι πλήττει περισσότερο τον θεσμό; Να δίνει μια εισαγγελέας αυτή την ιδιότητα σε ψεύτες και συκοφάντες ή τελικά η δικαιοσύνη να μπορεί να θεραπεύσει αυτή την ζημία;», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν κάποιος έχει ευθύνη είναι η Ελένη Τουλουπάκη»
Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε πυρά και κατά της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη… «Αν κάποιος έχει πράγματι ευθύνη για αυτό το πλήγμα στον θεσμό, αυτός είναι η εισαγγελέας, η κυρία Τουλουπάκη η οποία χωρίς να ψάξει, έδωσε αυτό το καθεστώς σε πρόσωπα που δεν είχαν κανένα απολύτως πραγματικό στοιχείο να εισφέρουν στην υπόθεση. Γιατί αν είχαν πραγματικά στοιχεία, θα είχαν γίνει διώξεις για να μην πω καταδίκες», συνέχισε.

 Όπως τόνισε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης: «Αυτή η υπόθεση από χτες, ξεκινάει από την αρχή. Η υπόθεση της σκευωρίας ξανανοίγει. Οι άνθρωποι θα κληθούν δικαστικά να λογοδοτήσουν. Την μήνυση την δική μου σήμερα θα ζητήσω από τον δικηγόρο μου να την ανασύρει από το αρχείο και να την καταθέσει. Άρα θα κληθούν πολύ σύντονα στην ελληνική δικαιοσύνη με ένα βασικό ερώτημα. Ποιος τους έβαλε να τα πούνε;».

«Κάποιος τον έβαλε»
Απέφυγε να πει αν υπάρχει κάποιος πολιτικός δάκτυλος στην υπόθεση και σχολίασε… «Δεν θέλω να κάνω εικασίες. Είμαστε σε ένα σημείο που όλα θα βγουν στο φως. Οι (προστατευόμενοι μάρτυρες) πρέπει να πουν σε ένα δικαστήριο ποιος τους έβαλε να τα πούνε. Δεν μπορούν να μην μιλήσουν στο δικαστήριο. Θα τα πούνε όλα, τι τους έλεγε η εισαγγελέας, ποιος τους έπιασε, πώς το κάνανε, πώς το σκεφτήκανε. Τώρα αν μου λέτε εμένα πως πιστεύω σοβαρά πως κάποιος κύριος Φιλίστωρ, αρχιαπατεώνας προφυλακισμένος για απάτες, ξαφνικά σκέφτηκε να πολεμήσει τη διαφθορά και να κατηγορεί εμένα πως έχω πάρει 2 εκατ. από το υπουργείο, που δεν έχω πάρει ούτε ελληνικό καφέ, δεν το πιστεύω. Κάποιος τον έβαλε».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε ότι θέλει να μάθει ποιος του έβαλε όχι για εκδίκηση, όπως είπε, αλλά για να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον κάποιος θα ενεργήσει με παρόμοιους τρόπους.

«Κάθε υπόθεση, όταν υπάρχουν καινούρια στοιχεία ξανανοίγει, με δύο ανθρώπους να πρέπει να πουν τι συνέβη. Δεν είναι η εκδίκηση αυτή που με εγείρει. Όμως το να αντιμετωπίσουμε την ουσία της προσπάθειας κάποιων να χρησιμοποιήσουν τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα για να ανατρέψουν το δημοκρατικό πολίτευμα, οφείλουμε να το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όχι για εκδίκηση, αλλά για να διασφαλίσουμε πως ουδέποτε στο μέλλον θα επιχειρήσει κάποιος με τέτοιους τρόπους  να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία, τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αν οι άνθρωποι αυτοί πάνε στο δικαστήριο και πουν την αλήθεια, και πουν τι έγινε, εγώ θα αποσύρω τις αγωγές. Ο σκοπός μου δεν είναι να πάρω λεφτά. Είναι να μάθω ποιος τους έβαλε. Αυτό είναι το μείζον».

Όσον αφορά στη δήλωση Τσίπρα ανέφερε ότι «η δήλωση αυτή δείχνει πως είχανε πολιτικό έλεγχο στην υπόθεση. Ενισχύει το σενάριο σκευωρίας η δήλωση Τσίπρα, δεν το μειώνει».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις